dinsdag 15 mei

Werkzaamheden voor de deur van Paard

De gemeente vernieuwt het tramspoor rondom het Kerkplein. Deze maand gaat het de laatste fase in en dat betekent dat het werk naar Prinsegracht schuift, waar ook de ingang van Paard is. Het kan zijn dat je het Paard daarom op een andere manier moet bereiken.

Op 3, 4 en 5 juni 2018 is de Prinsegracht in de nacht afgesloten voor al het verkeer van 20:00 uur tot de volgende ochtend 6:00.

Tot en met 7 juni heeft de gemeente deze omleidingen ingesteld:

  • De Jan Hendrikstraat is aan de kant van de Prinsegracht afgesloten voor al het verkeer en fietsers.
  • Richting de Brouwersgracht worden auto’s omgeleid via de Boekhorststraat en de Herderinnestraat.
  • Voetgangers kunnen gewoon langs de werkzaamheden. Fietsers worden omgeleid via De Laan en de Korte Beestenmarkt. (of je mag met je fiets aan de hand lopen)

Vanaf 4 juni :

  • Vanaf 4 juni is de Prinsegracht richting de Grote Markt weer open voor alle verkeer. Ook de Jan Hendrikstraat is dan weer bereikbaar. Alleen in de richting van de Brouwersgracht is de Prinsegracht dicht voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de Korte Beestenmarkt. De omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer blijft hetzelfde. De verwachting is dat de werkzaamheden duren tot eind juni.

Openbaar vervoer
De haltes van bussen 50 en 15 (Connexxion), bus 25 (HTM) en de nachtbus N4 hebben een vaste eindhalte aan het einde van de Prinsegracht, maar tijdens de werkzaamheden is dit even ter hoogte van het KOO (voormalig Koorenhuis). Als de weg klaar is, stoppen de bussen weer op hun vertrouwde plek.

Bereikbaarheid omgeving
Je kunt De Laan, Q-park parkeergarage en het benzinestation bereiken via de Torenstraat, tijdens de werkzaamheden kan dat helaas niet via de Prinsegracht. Je kan Q-park Grote Markt wel nog steeds bereiken tijdens de werkzaamheden.

Meer info? Bekijk hier het volledige bericht.

 

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.