woensdag 8 november

RUIM 20 NIEUWE NAMEN BEKEND VOOR GRAUZONE FESTIVAL

DAGTICKETS EN DAGSCHEMA VRIJDAG 8 DECEMBER 

 

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari 2024 vindt het multidisciplinaire festival Grauzone plaats in Den Haag. Vandaag maakt de organisatie weer twintig nieuwe namen bekend met o.a. Legowelt, Ghostwoman, Grandmas House, Slow Crush en een programma gecureerd door platenlabel Ritmo Fatale. Vrijdag 8 december wordt het dagschema bekend gemaakt en gaat een beperkt aantal dagtickets in de verkoop.

Nieuwe namen op een rij
Cate Hortl – CLT DRP – Curses DJ set – Die Verlierer – Dlina Volny – Dj Belaria – Dj Kimmah – Dj Mayo – Drahla – Ġenn – Ghostwoman – Kendal x Quatuor Zaïde Live (John Carpenter Tribute) – Legowelt DJ set + Legowelt – live score for animation film: Ambient Trip Commander – Lucy Kruger & The Lost Boys – Mary Bell – Mouissie – Mvtant – Plexi Stad – Ritmo Fatale programma – Slow Crush – Sophia Djebel Rose – Staatseinde
Volledige line-up hier te vinden

 

Op een Haags festival mogen geen lokale namen ontbreken. Legowelt speelt een spannende thuiswedstrijd met een DJ set en live set in het kader van zijn eigen debuutfilm ‘Ambient Trip  Commander’. Ook bijzonder: EBM-italoheld Kendal betreedt het podium met klassiek kwartet en strijkers met een ode aan synth-wizard John Carpenter. Daarnaast cureert hij als labelbaas van Ritmo Fatale een eigen programma tijdens Grauzone. Het Canadese Ghostwoman brengt reverb gedrenkte psych-gitaren in een warme analoge geluidswereld. Het zojuist uitgebrachte album ‘Hindsight is 50/50’ met invloeden van The Gun Club mocht op vele lovende recensies rekenen.

Van Britse bodem is Drahla: onvervalste postpunk met onvoorspelbare art-rock. Ook zij hebben na een hiatus van drie jaar een nieuwe plaat uitgebracht, welke insloeg als een bom; Robert Smith van The Cure is fan. Ook uit Engeland komt Grandmas House: het full-female trio tourde eerder als support-act van Idles en neemt nu hun surfy postpunk mee naar Den Haag. Liefhebbers van Slowdive mogen de Belgische shoegaze-band Slow Crush niet overslaan.

Grauzone brengt ook dit jaar weer een aantal acts voor een primeur naar Nederland, zoals de swingende post punk band Plexi Stad uit Antwerpen, de feministische punkband Ġenn uit de UK (“a sisterhood of psychedelic textures”) en het Berlijnse Die Verlierer. Laatstgenoemde speelt in Duitsland hun gruizige en compromisloze punkgeluid alleen maar voor uitverkochte zalen en komt nu Grauzone veroveren. Gothic-artpop komt van Lucy Kruger & The Lost Boys, welke doet denken aan Grauzone favorieten als Savages, Emma Ruth Rundle en Chelsea Wolfe. De non-apologetic en toch speelse aanpak van het genre-overstijgende trio CLT DRP hebben veel lof mogen ontvangen van o.a. BBC Radio 1 & 6, KEXP en Kerrang.

 

Grauzone verwelkomt ook meerdere dj’s zoals de aanstormende talenten Belaria uit Parijs, Mouissie en Kimmah uit Rotterdam, Mayo uit Amsterdam en Curses uit Berlijn, die naast zijn al live set nogmaals het podium beklimt voor een DJ-set.

Uitgebreide informatie van de gehele line-up vind je op www.grauzonefestival.nl

Locaties

Grauzone Festival vindt plaats in Paard, Het Koorenhuis, The Grey Space In The Middle, de Barthkapel, De Zwarte Ruiter & Paardcafé. Er is een uitgebreide GRAUKUNST tentoonstelling, performances, een filmprogramma, talks en nachtprogramma die later dit jaar worden bekendgemaakt.


Grauzone festival
Grauzone brengt een betrokken, divers en breed publiek in aanraking met disciplines geworteld in de underground cultuur. De afgelopen edities trokken wereldwijd duizenden bezoekers aan. Grauzone vindt dat de creativiteit van de tegencultuur een noodzaak is voor het discours in de maatschappij. Het multidisciplinaire festival wil een vrijplaats zijn voor vrijdenkers van alle leeftijden en oriëntatie. Een alternatief universum voor creatieve mensen dat inspireert en samenbrengt. Elke editie wordt gewerkt aan meer verdieping van de programmering en de kruisbestuiving van beeldende kunst, film, literatuur en performance. Met bewaking van inhoudelijke en artistieke kwaliteit én nieuwe ontwikkelingen in het vizier. Daarbij kijkt Grauzone naar kwaliteit, originaliteit, experiment, eigenzinnigheid, urgentie, inclusie en diversiteit.

Tickets:
Reguliere Weekendtickets: 98 euro inclusief servicekosten
Groeps-passepartouts (4 per bestelling) 93 euro  inclusief servicekosten
Tickets zijn hier verkrijgbaar.