vrijdag 15 september

PAARD VIERT 50 JAAR HIP HOP [uitverkocht]

Den Haag 15/09/2023 – Poppodium PAARD viert dit najaar het vijftig jarig bestaan van hip hop met drie optredens van innovators binnen het genre; Grandmaster Flash, The Pharcyde en Lords of The Underground + Non Phixion. 

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat DJ Kool Herc op een feest in The Bronx twee platen aan elkaar mixte. Die beats, waar al snel MC’s over heen gingen rappen, worden gezien als de geboorte van hip hop. Vijftig jaar later is het genre niet meer weg te denken. PAARD haakt als poppodium vroeg aan met de legendarische Hip Hop Party-zondagmiddagen eind jaren ‘80. Die late jaren 80’s en early 90’s worden nu geëerd met een throwback in drieluik.

De keuze voor deze drie acts is geen toeval; elk van hen heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de vroege dagen van de hip hop en allemaal inspireren ze met hun muzikale nalatenschap de nieuwe generatie. “Hoewel ooit tegencultuur, is hiphop na 50 jaar een dominante muziekstroming geworden. Met deze concertreeks eren we de pioniers die hier de aanzet voor hebben gegeven.” zegt Guido van Dieren programmeur bij PAARD.

UPDATE: DE COMBITICKETS ZIJN UITVERKOCHT. TICKETS PER SHOW ZIJN WEL BESCHIKBAAR.

 

Grandmaster Flash (dinsdag 17 oktober): Grandmaster Flash, een van de grondleggers van de hip hop-beweging, is niet alleen een pionier op het gebied van DJ’ing, maar ook als producer en mixer. Bekend om tracks als “The Message” en “White Lines”, heeft hij de manier waarop de wereld naar hip hop kijkt voor altijd veranderd.

Lords Of The Underground + Non Phixion.  (dinsdag 24 oktober): Lords of the Underground, een trio uit New Jersey, bracht in de jaren ’90 een reeks van hits uit zoals “Chief Rocka” en “Here Come the Lords”. Hun unieke stijl en onmiskenbare flow hebben ervoor gezorgd dat ze worden gezien als een van de pilaren van de East Coast hip hop.

The Pharcyde (dinsdag 7 november): The Pharcyde, afkomstig uit Los Angeles, staat bekend om hun speelse en innovatieve benadering van hip hop. Met hits als “Passin’ Me By” en “Runnin'”, hebben ze in de jaren ’90 de muziekscene opgeschud en blijven ze een inspiratiebron voor artiesten wereldwijd.