vrijdag 12 april

Paard brengt vinyl-single uit met Haagse acts Niko en Ava Nova

Op zaterdag 13 april vindt wereldwijd het jaarlijkse Record Store Day plaats: de internationale viering van onafhankelijke platenwinkels- en labels, en de opmars van vinyl. We brengen op deze dag een limited edition 7-inch single uit van twee veelbelovende Haagse bands: Niko en Ava Nova. Hiermee start tevens een traject waarbij we deze twee acts zal begeleiden en ondersteunen bij hun ontwikkeling als live-act.

7-inch single in gelimiteerde oplage
Het is ondertussen een mooie traditie geworden: de jaarlijkse 7-inch single van Paard. Op de voorgaande 4 collectors-uitgaven waren Di-rect, Dandana, The Stangs, Tears & Marble, Taymir, Aap Noot Mies, The Deaf en Son Mieux te horen. Dit jaar brengen we alweer de 5e editie uit, met daarop twee uiteenlopende muziektalenten die de naam van Den Haag als muziekstad hoog houden: Niko en Ava Nova.

De psychedelische slackerband Niko, met oud leden van Soul Sister Dance Revolution en Taymir, stond al eerder op Paard van Stal festival – het festival waarmee Paard jaarlijks haar clubseizoen opent. Van hun nieuwe EP, die  in augustus verwacht wordt, verschijnt de spiksplinternieuwe eerste single ‘Myself’ op het Paard-vinyl.
Ava Nova, het project rondom singer-songwriter Robin Dirksen, maakt dromerige triphop die de Haagse en haar band het afgelopen jaar al in de 3voor12-studio bracht en boven deed drijven in de Popronde. Van Ava Nova wordt de hitsingle ‘Circles’ op de single uitgebracht.

AVA NOVA singlehoes

Promoten van Haags talent
Paard ziet voor zichzelf een rol weggelegd om Haags muziektalent te stimuleren. De jaarlijkse singlereleases zijn hier een voorbeeld van, en onderdeel van  ‘adopteren’ van bands. In een traject van 12 maanden ontvangt de band actieve steun van Paard om zich zo goed mogelijk als live-band te ontwikkelen. Zo mogen beide bands middels repetities en opnames volledig gebruik maken van de licht- en geluidsinstallatie van Paard en krijgen zij een aantal plaatsen in onze programmering aangeboden. Niko en Ava Nova krijgen daarnaast extra ondersteuning op het gebied van marketing en promotie. De Haagse band Dandana, die vorig jaar als eerste door Paard werd geadopteerd, heeft hierdoor hun live show naar hoger niveau weten te tillen en werd op diverse podia en festivals geboekt.

Haal de single in huis
Wil jij dit collectors item met de nummers op jouw speler kunnen leggen? Geen punt: de single kost €8,50 (ex. eventuele verzendkosten) en is vanaf zaterdag 13 april verkrijgbaar.

Fysieke verkoop:

  • Vanaf 13 april bij Vinyl Grove (Boekhorststraat 10, vinylgrove.com)
  • Na13 april bij de Paardkassa
  • Via de kanalen van de deelnemende bands

Online:
De single kan online besteld worden via onderstaande link en per post (binnen NL) worden verzonden. In het laatste geval komt er €4,35 verzendkosten (Track & Trace)  bij en is de totaalprijs dus €12,85, LET OP: zorg dat je adresgegevens in je Paard-account kloppen!

De single is hier verkrijgbaar: https://kassa.paard.nl/nl-NL/Show/Details/1435102

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.