maandag 18 januari

PAARD BLOG: September – LET’S BRIEFLY SUMMARIZE, SHALL WE?

Een overzicht van mooie nieuwe releases per maand, door programmeur Henk Koolen. We komen aan bij de negende editie van de reeks waarin de maand september van 2020 aan de beurt is. Welke albums waren de moeite waard? Het overzicht van de albums van september die je niet mocht missen. Luister mee via deze afspeellijst op onze PAARD-Spotify.

Anjimile – Giver Taker (Father Daughter)
Anjimile Chithambo uit Boston leverde met ‘Giver Taker’ een half uurtje muziek af dat bol staat van creativiteit en talent. Het mini-album volgt na een periode van afkicken van drugs en alcohol en een zoektocht naar zijn sexuele en raciale identiteit. Je hoort elementen van soul, afro-funk, folk en singer/songwriter-materiaal met inventieve arrangementen.

SAULT – UNTITLED (Rise) (Forever Living Originals)
Het tweede album dat door SAULT in 2020 werd afgeleverd is net zo goed als de andere (het uit mei stammende ‘Black Is’. Van opener ‘Strong’ tot aan slotnummer ‘Little Boy’ word je meegenomen op een funky trip, waarbij de ledematen vanzelf in beweging komen. Briljant? Biljant!

Sufjan Stevens – The Ascension (Asthmatic Kitty)
Na het tot mijn opperste verbazing zo bewierookte album ‘Carrie And Lowell’ keert Sufjan Stevens tot mijn grote vreugde terug naar het grote gebaar. Dit keer niet met zware orkestraties zoals op Michigan en Illinois, maar met veel elektronica, overgedubde vocalen. Het album is lang en vergt wat doorzettingsvermogen dat echter ruimschoots beloond wordt.

All Them Witches – Nothing As The Ideal (New West)
All Them Witches is een band uit Nashville die (suprise, suprise) geen country speelt. Nothing As The Ideal is meer iets voor de liefhebbers van bands als Kyuss, Dead Meadow en Kadavar. Het trio weet een echt ouderwets geluid in de goede zin van het woord neer te zetten, wellicht mede omdat het album in de legendarische Abbey Road studio is opgenomen.