donderdag 31 december

PAARD BLOG: Augustus – LET’S BRIEFLY SUMMARIZE, SHALL WE?

Een overzicht van mooie nieuwe releases per maand, door programmeur Henk Koolen. We komen aan bij de vierde editie van de reeks waarin de maand april aan de beurt is. Welke albums waren de moeite waard? Het overzicht van de albums van april die je niet mocht missen. Luister mee via deze afspeellijst op onze PAARD-Spotify.

AUGUSTUS

 

Charley Crockett – Welcome To The Hard Times (Son Of Davy)
Als je in 2020 één country-album kiest dan moet dat ‘Welcome To Hard Times’ zijn, een introspectie van Charley Crockett’s herstel van een zware hartoperatie. Het levert een collectie op van 12 hoogtepunten die melancholie koppelen aan nostalgie en allemaal op prachtige manier gezongen.

Maria Schneider Orchestra – Data Lords (Maria Schneider)
De New Yorkse jazz-musicus Maria Schneider heeft de traditionele manier van releases uitbrengen via een platenmaatschappij vaarwel gezegd en opereert alleen nog via crowdfunding-acties. Daarmee bewaart ze haar onafhankelijkheid, hetgeen resulteerde in het uitgebreide album ‘Data Lords’. Big band-jazz, Jim, but not as wé know it.

Glass Animals – Dreamland (Wolf Tone)
Songschrijver David Bayley heeft een achtergrond in Wales, Israël en de Verenigde Staten, maar opereert nu vanuit Oxford.
‘Dreamland’ is een wel heel goed gekozen titel voor het derde album van Glass Animals. Het album staat vol met oorwurmen die chill-pop, R&B en hiphop-beats (Denzel Curry heeft een gastrol) combineren.

Bright Eyes – Down In The Weeds, Where The World Once Was (Dead Oceans)
Eindelijk verscheen er weer eens een album van Connor Oberst’s band Bright Eyes en die viel geheel niet tegen. Je zou gewoon vergeten dat het negen jaar geleden was dat de vorige verscheen, zo logisch klinkt dit vervolg daarop. Met songs als ‘Dance And Sing’ en ‘One And Done’ keren ze terug aan het front van de eigenwijze Americana.

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.