maandag 8 maart

Op donderdag 11 maart galmt ‘Radar Love’ door heel Nederland

De wereldhit ‘Radar Love’ van Golden Earring galmt op donderdag 11 maart om 17.15 uur door heel Nederland. Ook wij zetten onze deuren wagenwijd open en het volume voluit!

De aanleiding van dit bijzondere moment is het onverwachte stoppen van de Nederlandse rockband, nadat bandlid George Kooymans ziek (ALS) bleek. Kooymans is componist, gitarist en oprichter van Golden Earring. De band zou dit jaar 60 jaar bestaan.

Uit alle hoeken van het land vinden fans en liefhebbers van de Haagse band dat dit niet onopgemerkt voorbij mag gaan en om die reden klinkt aankomende donderdag om 17.15 uur op meerdere plekken in Nederland de hit ‘Radar Love’. Op dezelfde dag viert George Kooymans zijn 73ste verjaardag. Met dit eerbetoon willen ook wij George een hart onder de riem steken en laten zien hoe dankbaar we zijn voor alle geweldige muziek.

Café De Meester in Zoeterwoude, ooit door de bandleden gebruikt als oefenruimte, nam het initiatief voor deze actie. Er bleek al snel heel veel animo voor een landelijk eerbetoon en daarop sloten zich een hoop organisaties aan bij de actie. Het Haagse podium PAARD voegt zich ook bij dat rijtje. En dat is niet voor niets: Kooymans groeide op in Den Haag en richtte samen met zijn buurtgenoot, bassist Rinus Gerritsen, in 1961 de band op. Naast dat de Golden Earring vaak voor uitverkochte zalen speelden in PAARD, waren de afzonderlijke bandleden regelmatig te gast bij programma’s als ‘Puur Gelul’ of betrokken bij muzikale projecten zoals Herfstfest, Sloper, The Crazy Rockers en ga zo maar door.

Majel Blonden (directeur PAARD): “Normaal doen we alles om geluidsoverlast te voorkomen, maar in dit geval mogen de speakers zo hard mogelijk knallen naar buiten.”

Zet dus op donderdag 11 maart om 17:15 je raam open en hoor hoe ‘Radar Love’ over de straten galmt. Of beter nog, zet zelf je stereo op voluit!

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.