donderdag 31 december

PAARD BLOG: Juni – LET’S BRIEFLY SUMMARIZE, SHALL WE?

 

Een overzicht van mooie nieuwe releases per maand, door programmeur Henk Koolen. We komen aan bij de vijfde editie van de reeks waarin de maand juni aan de beurt is. Welke albums waren de moeite waard? Het overzicht van de albums van april die je niet mocht missen. Luister mee via deze afspeellijst op onze PAARD-Spotify.

JUNI

Sports Team – Deep Down Happy (Bright Antenna)
Hoe ontzettend jammer dat Sniester in 2020 niet doorging, want wat waren we blij met de bevestiging van Sports Team. Het debuut-album van het Londonse zestal staat vol met
energieke songs en zwartgallige teksten die gemiddeld niet meer dan drie minuten duren en gehoord moeten worden door iedereen die IDLES en Fonataines D.C. een warm hart toedraagt.

Jehnny Beth – To Love Is To Live (Caroline)
Savages-lid Jehnny Beth gaf reeds een voorproefje van haar solo-muziek op de Grauzone-editie van 2017. In 2020 verscheen eindelijk haar langverwachte tweede album waarop een broeierige mix van elektronica, post-punk en krautrock is te horen met gastrollen voor onder meer Trentemöller en Joe Talbot.

SAULT – UNTITLED (Black Is) (Forever Living Originals)
Tsja, wie zijn de mensen achter SAULT, dé dominerende act van 2020? We moeten ze zoeken in de kringen rondom Michael Kiwanuka en Little Simz, maar vooralsnog blijft het raden naar hun identiteit. SAULT maakte de twee beste albums van 2020, waarvan de eerste met een opwindende mix van soul, afrobeats, gospel en dub bij verschijning in juni niet anders kon worden opgevat dan als een zelfbewuste soundtrack van de Black Lives Matter-protesten.

Arca – KiCk i (XL)
De Venezolaanse producer Arca werkte samen met Björk en zou optreden op Rewire 2020 om daar haar nieuwe album ‘KiCk i’ te presenteren. Dat album is een viering van haar bestaan en achtergrond, zoals onmiddellijk duidelijk wordt op opener ‘Nonbinary’ en het inbrengen van Zuid-Amerikaanse elementen in de complexe elektronische ritmiek.

Pottery – Welcome To Bobby’s Motel (Partisan)
Nog meer post-punk uit Canada, sterk leunend op de funky sound zoals die ooit werd geïntroduceerd door Talking Heads en Gang Of Four. Voor de wat jongere luisteraars is LCD Soundsystem een aardige referentie. Welcome To Bobby’s Motel is een dansfeest van begin tot eind.

Nadine Shah – Kitchen Sink (Infectious)
2020 was een uitstekend jaar voor vrouwelijke singer/songwriters (Fiona Apple, Adrianne Lenker, Phoebe Bridgers) en ook het vijfde album van Nadine Shah mocht er zijn. Het is een zoektocht naar haar identiteit als Pakistaans/Noorse Britse.

 

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de PAARD nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.