dinsdag 5 november

GRAUZONE FESTIVAL VOEGT NIEUWE NAMEN TOE AAN LINE UP

De zevende editie van Grauzone Festival telt in 2020 twee volle festivaldagen en voegt zojuist een flinke reeks nieuwe acts toe aan het programma. Nieuwe bevestigd zijn Thurston Moore Group (us), Test Department (uk), The Murder Capital (ie) , Legowelt (nl), Black Marble (us), Automatic (us), U Bahn (aus), Cabaret Nocturne (be) en Unmoor Kiva (uk) Bij deze tweede lichting namen geeft Grauzone ook de verdeling per dag prijs. Eerder maakte Grauzone Festival bekend dat o.a. Shame, Josef van Wissem, Damo Suzuki, Tamaryn op 7 en 8 februari op het affiche staan.  Early Bird tickets zijn inmiddels uitverkocht, en dagtickets gaan per direct in de verkoop via paard.nl en grauzonefestival.nl

Sonic Youth’s frontman Thurston Moore speelt al het hele najaar van 2019 één track van zijn laatste release ‘Spirit Counsel’ en zal met zijn Thurston Moore Group dit omgooien naar een andere, niet te missen set.

De industrialpioniers van Test Department (of Test Dept) staan bekend om de ruige en overdonderende shows. Hun nieuwe album ”Disturbance” uit 2019 kreeg zeer goede reviews (”stunning album”’, ”refreshing”, ”genius opus”) van The Quietus tot Louder Than War. Voor het eerst in 30 jaar spelen ze weer in Nederland en dat exclusief op Grauzone festival.

Van The Murder Capital werd al bekend gemaakt dat ze hun opwachting zullen maken op Grauzone 2020. Toch leggen we nog even de aandacht op de band met een quote vanuit 3VOOR12 op London Calling: “Zoef. Daar vliegt James McGovern, frontman van The Murder Capital, van het podium af. Hij landt een paar meter verderop, bovenop een uitzinnige moshpit. (…) Eén voor in de geschiedenisboeken van Paradiso.” Dezelfde avond hebben vele bezoekers de elektronische post-punk van Automatic vanuit de rij naar de zaal meegemaakt. Dit trio uit L.A. doet denken aan Suicide, New Order, Savages en Kraftwerk, een stroming die in het ouderlijk huis van drummer Lola Dompé niet onbekend is, haar vader is namelijk Kevin Haskins van Bauhaus.

De Haagse synthesizer legende Legowelt kiest voor Grauzone een filmklassieker die hij voorziet van een nieuwe soundtrack. Met het Belgische Cabaret Nocturne blijft men in horror-sferen met zijn minimal dark synth wave en onheilspellende baslijnen. Het is 80’s pop met house-invloeden die inmiddels miljoenen views op Youtube heeft. Synth waver Black Marble komt zijn nieuwe album ‘Bigger Than Life’ aan ons voorstellen dat onlangs verscheen op het Sacred Bones label (Soft Moon, David Lynch).  Savages’ gitarist Gemma Thompson keert terug naar Grauzone, voor het eerst met het trio Unmoor Kiva. De laatste primeur komt van het Australische U Bahn dat futuristische art-punk maakt met een duidelijke voorliefde voor outsider acts als Devo en The Residents. U Bahn is tijdens Grauzone op hun eerste Europese tour en het is de eerste show van de band in Nederland.

In december wordt het programma voor het symposium, GRAUKUNST , film en de laatste festivalnamen bekend gemaakt.

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.