donderdag 6 mei

GRAUZONE FESTIVAL VOEGT LAATSTE NAMEN TOE AAN ONLINE EDITIE  

Met exclusieve optredens van onder andere Jozef van Wissem, Luis Vasquez, CHVE, High Hi en King Hannah

Grauzone festival 2021 maakt nieuwe reeks acts bekend voor de achtste editie van het festival dat op 21 en 22 mei online zal plaatsvinden. Zo spelen Jozef van Wissem, Luis Vasquez (The Soft Moon), Tomo, Go & Kohei (Kikagaku Moyo & Bo Ningen), King Hannah, CHVE (Colin H. Van Eeckhout/Amenra), High Hi en Mark Knekelhuis. Eerder werden al de acts Amenra, Whispering Sons, Sylvie Kreusch, Rumours, Zanias, Sons, Spill Gold, 4B2M, Pablo Bozzi, Global Charming, Bolis Pupul, Siem Reap, De Nooit Moede en DJ Reka  bekend gemaakt. Het festival is gratis te bekijken en Grauzone geeft de mogelijkheid om door middel van een pay what you want link het festival te steunen via grauzonefestival.com en paard.nl.

‘The Sound Of Belgium’ is het programma van Grauzone met urgente en spannende Belgische acts waar CHVE en Hi High aan toe worden gevoegd. CHVE (Colin H. van Eeckhout) is de frontman van Amenra en speelt solo op een draailier in het 16e-eeuwse Museum Oudenaarde in Oost-Vlaanderen. Het jonge trio High Hi heeft in België inmiddels al veel furore gemaakt met de hit Daggers en hun donkere indie, new wave en shoegaze en maakte grote indruk tijdens Eurosonic/Noorderslag.

 De Amerikaan Luis Vasquez, bekend van The Soft Moon die al eerder op Grauzone speelde, zal zijn eerste echte soloplaat A Body Of Errors presenteren. Hij combineert industriële invloeden van bands als Ministry met elektronische synths. De sessie is opgenomen in de Californische woestijn en zal exclusief tijdens Grauzone te zien zijn.

Componist Jozef van Wissem maakt met zijn middeleeuwse luit minimalistische moderne drone. Hij won de Gouden Palm voor beste soundtrack op het filmfestival van Cannes voor de Jim Jarmusch film Only Lovers Left Alive en werkt samen met grootheden als Zola Jesus en Gary Lucas (Captain Beefheart). 

Het Japanse psychedelische trio Tomo, Go & Kohei (Kikagaku Moyo en Bo Ningen) zal een unieke, speciaal voor Grauzone gecomponeerde set spelen. De Engelse zangeres King Hannah doet denken aan Mazzy Star met het gitaargeluid van Kurt Vile. Ze bracht eind vorig jaar haar indrukwekkende debuut EP Tell Me Your Mind And I’ll Tell You Mine uit. Voor een dansbare DJ set zorgt Mark van der Maat, beter bekend als Mark Knekelhuis, en oprichter van het Amsterdamse wave label Knekelhuis waarop hij bands als De Ambassade, Parrish Smith, Job Sifre tekende. Alsmede Spill Gold en Victor de Roo (De Nooit Moede) die beiden tijdens de online editie van Grauzone festival zullen optreden.

Deze online editie bestaat uit ruim 30 performances en interviews die speciaal zijn opgenomen voor Grauzone festival. Daarnaast worden er niet eerder gepubliceerd  archiefmateriaal met optredens en interviews met onder andere The Fall, The Damned, Chris & Cosey, Linea Aspera, Cold Cave, Iceage en meer getoond.

 

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.