woensdag 31 januari

GRAUZONE FESTIVAL KOMT MET UITGEBREID KUNST- EN SYMPOSIUM PROGRAMMA

Met o.a. Luis Vasquez, Alexander Hacke, Antoni Maovvi en Nik Christensen

Grauzone Festival maakt met de namen Luis Vasquez (The Soft Moon), Alexander Hacke (Einsturzende Neubauten), Danielle de Picciotto (Crime & City Solution), de Haagse premiere van documentaire; Conny Plank – The Potential of Noise en de GRAUKUNST – VOID tentoonstelling met 14 internationale kunstenaars haar programma compleet. Op vrijdag 9 februari word het festival geopend tijdens de GRAUKUNST tentoonstelling in The Grey Space in The Middle met als afsluiting de Grauzone pre-party in Het Magazijn. Op zaterdag 10 februari 2018 vindt tevens de vijfde Grauzone editie plaats in Paard, het Koorenhuis en The Grey Space met o.a. Cabaret Voltaire, IDLES, The Soft Moon, Motorama en Drab Majesty.

Luis Vasquez is bekend als boegbeeld van The Soft Moon, één van de meest populaire Amerikaanse post-punkbands van dit moment, waarvan begin februari het vierde album ‘Criminal’ wordt verwacht. Tijdens Grauzone festival wordt Vasquez geïnterviewd over zijn carrière en ervaringen met The Soft Moon.

Alexander Hacke (Einsturzende Neubauten) en Danielle de Picciotto (Crime & City Solution) worden samen geïnterviewd over hun leven als muzikanten, hun gezamelijke muziekproject Hackedepicciotto en hun ervaringen bij industrial/noise-act Einsturzende Neubauten. Naar aanleiding van de documentaire ‘Conny Plank – The Potential of Noise’ zal Stephan Plank, maker van de film en zoon van de legendarische muziekproducer Conny Plank worden geïnterviewd.

GRAUKUNST
De GRAUKUNST tentoonstelling ‘VOID’ is dit jaar extra groot met 14 internationale kunstenaars en onderzoekt zwart als kleur, concept en hoe dit word toegepast in de hedendaagse kunst en subcultuur.

Er zijn metersgrote sumi-inkt tekeningen te zien van Nik Christensen (uk) berucht om zijn ‘jaloersmakende’ indrukwekkende werken. Ook is een bewegend sculptuur te zien van de Antwerpse kunstenaar Filip Vervaet, fragiele collages van de Berlijnse kunstenaar Isabel Reitemeyer en op locatie wordt er voor de tentoonstelling een 10 meter lange tekening gemaakt door de Haagse kunstenaar Rik Buter. Ander opkomend talent is de Deense kunstenaar Theis Wendt, die met zijn gegoten schilderijen de kijker op het verkeerde been zet. Laura A Dima uit Roemenië onderzoekt hoe zwart pigment reageert op katoen en zal tijdens de opening een interactieve performance uitvoeren, waar ze het publiek onderdeel maakt van de tentoonstelling.

De Japanse kunstenaar Mio Fujimaki toont poëtische tekeningen, gemaakt met markerstift. Ook zijn er installaties te zien waaronder het werk van de Belgische kunstenaar Marie de Bruyn, waar ze met haar glasinstallaties ervoor zorgt dat de kijker in illusies gelooft. Ook worden er foto’s worden getoond van Bertus Gerssen (nl) en absurdistische collages van de Haagse Lula Valletta. Tijdens Grauzone festival voert Eva Elaine & Ragnar (nl) een verpletterende performance uit, genaamd ‘Good vibez only plz’. De tentoonstelling word afgesloten op 16 Februari met een live-debuut van een de meest gewilde Italo DJ’s en producer Antoni Maovvi.

TIMETABLE
De timetable is bekend gemaakt en kun je hier vinden.

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de PAARD nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.