donderdag 13 juli

Paard opent seizoen met gratis festival!

Wees op 1 september welkom op ons gratis toegankelijke Paard van Stal festival
Nieuw concertseizoen wordt geopend met onder andere Boef, Palmbomen II en Amber Arcades

Na een korte zomerstop staan de programmeurs van Paard te popelen om weer onvergetelijke concert- en clubnachten neer te zetten in de Haagse poptempel. Daarom opent Paard op 1 september het seizoen met een gratis festival! Om 18:30 gaan de deuren al open; en voor wie er dan al is… De eerste 50 bezoekers trakteren we op een gratis friet! Zodat je om 19:00 met een volle buik bij het eerste optreden kan aanschuiven van Hausmagger.  

We luiden het nieuwe seizoen  in met een aantal eigenwijze acts zoals Palmbomen II en Boef. “Zo openen we met een festival dat net zo divers is als het programma van het hele jaar,” aldus programmeur Henk Koolen. “De namen die we presenteren zijn een aantal van onze persoonlijke favorieten,” voegt Eva von der Assen daar aan toe. “We maken het festival gratis om zo iets terug te doen voor onze vaste bezoekers.”

Grote zaal: Boef, Amber Arcades en meer
Voor de grote zaal heeft Paard één van de verrassingen van het afgelopen seizoen gestrikt: de Nederlandse indiepopband Amber Arcades. Daarnaast maakt Nederlandse rapsensatie en multi-award winnaar BOEF zijn opwachting voor een kast van een show. De afterparty in de grote zaal wordt gehost door Paard’s welbekende 80s, 90s en nullies djs. Voor de leek die nog niet bekend is met het feest: dat wordt dus dansen, dansen en nog eens dansen op de lekkerste platen die in deze drie decennia zijn uitgekomen.

Kleine zaal: Hausmagger, Palmbomen II en meer
In de kleine zaal wordt het een hete bedoening met het Amsterdamse reggaecollectief The Dubbeez en de razendsnelle en stronteigenwijze surfrock van Hausmagger (met ex-Rembo & Rembo Ted Wesselo). Wie tevens garant staat voor een bijzonder optreden is r&b /jazz zangeres Jaskelis, die niet voor niets de Grote Prijs van Rotterdam won. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes met de vintage acid house van Palmbomen II, a.k.a. het solo project van Nederlandse houseproducer Kai Hugo waar drummachines en synthesizers de boventoon voeren. Ook in de kleine zaal vindt een afterparty plaats met dj-sets van lokale helden Twice Upon A Time en JEANS.

Paardcafé: na een rigoureuze verbouwing, tijdens het festival weer voor het eerst geopend met  Nana Adjoa, Pip Blom en meer
Op 1 september wordt niet alleen een nieuw seizoen ingeluid, maar is ook de opening van het vernieuwde Paardcafé. De verbouwing staat gepland voor deze zomer en de  transformatie wordt rigoureus aangepakt. Zo wordt het kleine podium vergroot, de bar vernieuwd, het geluid verbeterd, de entree versoepeld en kun je rekenen op nieuwe airco, garderobe en toiletten. Wil je meer weten over de verbouwing of zelf bijdragen: check dan nu: https://www.voordekunst.nl/projecten/5990-verbouwing-paardcafe-1. Op 1 september is de verbouwing klaar en wordt de opening gevierd met optredens van een aantal Paard van Stal-acts: van de dromerige soul van Nana Adjoa en de indieklanken van Pip Blom tot het creatieve hiphopcollectief BrandWerk. Het publiek kan dan voor het eerst een blik werpen op het compleet vernieuwde podiumcafe!

Paard van Stal Festival
Datum: vrijdag 1 september | Locaties: grote zaal en kleine zaal Paard en Paardcafé| Entree gratis
Meer info: www.paard.nl/event/paard-van-stal-festival
Grote zaal: Amber Arcades, Boef, afterparty 80s 90s 00s
Kleine zaal: Hausmagger, The Dubbeez, Jaskelis, Palmbomen II,  Afterparty dj’s Twice Upon A Time, Jeans
Paardcafé: Nana Adjoa, Pim Blom, BrandWerk, Afterparty Paardcafé

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.