woensdag 27 november

Eerste namen aangekondigd voor Rewire 2020

Eerste artiesten en projecten aangekondigd voor Rewire 2020

Hildur Guðnadóttir presents Chernobyl, Jon Hopkins presents Polarity, The Caretaker & Weirdcore, OOIOO, Ex Eye, Lorenzo Senni en meer.

 Van 3 t/m 5 april 2020 zal de tiende editie plaatsvinden van het jaarlijkse Rewire festival op meer dan 15 locaties in Den Haag. Deze editie staat opnieuw in het teken van opkomende ontwikkelingen binnen actuele muziek van over de hele wereld. Het omvangrijke programma bestaat uit concerten, interdisciplinaire performances, talks, workshops, filmvertoningen en meer. Festivaltickets zijn nu te koop met een korting van €10,- op rewirefestival.nl/tickets.

(Re)setting
De rode draad in het programma van Rewire 2020 is (Re)setting: het thema onderzoekt hoe mensen en geluid zich verhouden tot (veranderende) omgevingen. In een tijdperk dat wordt bepaald door de interactie van de mens met de natuur en voortschrijdende technologische ontwikkelingen, reageert (Re)Setting op nieuwe luisterervaringen, verstedelijking, het veranderende rurale landschap en de ecologische crisis. Het probeert huidige perspectieven te bevragen via een uitgebreid discours programma van lezingen, workshops en een open call voor essays en projecten, naast het programma van concerten, interdisciplinaire performances en filmvertoningen

Eerste artiesten Rewire 2020:
Hildur Guðnadóttir zal haar soundtrack voor de Grammy-genomineerde HBO serie ‘Chernobyl’ presenteren, waar ze alvast een Emmy voor in ontvangst heeft mogen nemen. De gevierde IJslandse componist zal bewerkte opnames van Ignalina (de ontmantelde elektriciteitscentrale in Litouwen, waar de serie is opgenomen) en live vocale orkestraties presenteren in de Electriciteitsfabriek, een werkende elektriciteitscentrale in het centrum van Den Haag. Samen met de gerenommeerde (natuur)geluidsrecorder Chris Watson en geluidsontwerper Sam Slater zal Guðnadóttir het podium betreden. ‘Chernobyl’ is een co-productie van Rewire, Barbican, Unsound en Dark Mofo.

De Britse elektronische producer en klassiek pianist Jon Hopkins presenteert op zaterdag 4 april 2020 zijn nieuwe performance ‘Polarity’ tijdens Rewire festival in Den Haag. Hopkins bespeelt tijdens het concert de vleugel en zal op het podium worden vergezeld door een klein ensemble bestaande uit de veelgeprezen producer en gitarist Leo Abrahams, violiste Emma Smith en celliste Laura Moody. Speciaal voor dit concert breidt Rewire het festival uit naar kustplaats Scheveningen, waar Jon Hopkins voor een zittend publiek zal optreden in het Zuiderstrandtheater. Dit is de enige gelegenheid om Jon Hopkins ‘Polarity’ in Nederland te zien. 

Op Rewire 2020 presenteert The Caretaker – het alias van de elektronische muzikant Leyland James Kirby – een nieuwe show waarin zijn muziek wordt gecombineerd met live beelden van visueel kunstenaar Weirdcore, bekend van zijn samenwerking met o.a. Aphex Twin.  

Het experimentele Japanse kwartet OOIOO brengt hun nieuwe album ‘Nijimusi’ naar Rewire 2020. Voor dit achtste studioalbum beschrijven ze hun instrumenten simpelweg als ‘objects that make sounds’. Na een radiostilte van zes jaar keert de band terug als een conventioneel rockensemble – of niet? Oh-oh-eye-oh-oh!

De underground supergroep Ex Eye, bestaande uit de befaamde muzikanten Colin Stetson, Greg Fox, Shazad Ismaily en Toby Summerfield, zullen hun stuwende mix van metal en avant-jazz naar Den Haag halen voor een show op Rewire 2020. 

Zoals elk op editie presenteert het clubprogramma van Rewire een mix van opkomende en gevestigde namen uit de elektronische muziek. Dit jaar zal er onder andere een nieuwe trance live show te zien zijn van Lorenzo Senni.

De eerste artiesten en projecten die zijn bevestigd voor Rewire 2020 zijn:

Ami Dang
Anna Meredith
Ben LaMar Gay
Blacks’ Myths
Cucina Povera
Dis Fig presents Purge
Ex Eye
Gabber Modus Operandi
Galya Bisengalieva
Hildur Guðnadóttir presents Chernobyl
Hiro Kone
HTRK
Ian William Craig
James Ferraro
John T. Gast
Jon Hopkins presents Polarity
Juana Molina
Katie Gately
Leo Svirsky & The River Without Banks
Loraine James
Lorenzo Senni
OOIOO
Pelada
Rafael Anton Irisarri & Oliver Coates
Rafiq Bhatia
The Caretaker & Weirdcore
YATTA 

Meer artiesten, projecten en het uitgebreide discours programma bestaande uit talks, workshops en filmvertoningen zullen de komende maanden worden toegevoegd aan het programma. 

Tickets

Het Rewire 2020 festival ticket geeft toegang tot alle festival activiteiten* van 3 t/m 5 april 2020; deze zullen worden onthuld in drie fases. 

*Houd er rekening mee dat er voor ‘Jon Hopkins presents Polarity’ een apart ticket van €15,- moet worden aangeschaft. Dit concert is geen onderdeel van het reguliere festivalticket.

De Early Bird festivaltickets zijn uitverkocht. Gereduceerde festivaltickets (€10,- korting) zijn beschikbaar tot 1 februari middernacht. Reguliere festivaltickets zijn vanaf 2 februari beschikbaar voor €90,-. Dagtickets zijn beschikbaar vanaf januari.  

Rewire is een jaarlijks festival voor avontuurlijke muziek. Het festival presenteert een uitgebreid programma met een focus op hedendaagse elektronische muziek, neo-klassieke muziek, new jazz, experimentele pop, sound art en multidisciplinaire samenwerkingen. Het programma omvat speciale concerten, multidisciplinaire performances, filmvertoningen, talks en workshops.

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de PAARD nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.