donderdag 25 oktober

Column: CANCELLITIS

Het najaar is begonnen. De temperatuur daalt, de neerslag neemt toe. Ik bedoel maar: een koutje is zo gepakt. Voor je het weet heeft een virus je geveld en moet je afspraken afzeggen.

Ik weet niet wat precies de symptomen zijn van het virus dat deze weken door muzikantenland rondspookt, maar het maakt flink wat slachtoffers.

Het begon een paar maanden geleden voorzichtig toen reggae-zanger Anthony B besloot dat hij liever in de Cariben geld ging verdienen en zijn Europese toer afzegde: geen show in Den Haag op 26 november. Daarna kreeg Daniel Lanois last van zijn luchtwegen: geen show in Den Haag op 7 november. Vervolgens telde Yamantaka // Sonic Titan hun gespaarde airmiles en kwam tot de conclusie dat ze geen overtocht naar Europa konden betalen: geen show in Den Haag op 3 november. Scott Kelly van Mirrors For Psychic Warfare kreeg last van de demonen in zijn hoofd: geen show in Den Haag op 6 november. Als klap op de vuurpijl werd Alpha Blondy in het ziekenhuis opgenomen: geen show in Den Haag op 29 oktober.

We voelen met alle artiesten mee en wensen hen heel veel beterschap, maar we voelen ons ook wel een beetje in ons hemd gezet met zoveel afgelaste shows en teleurgestelde kaartkopers. Aan ons heeft het echt niet gelegen. Het cancellitis-virus heerst en de fans zijn de dupe. “Doctor, doctor, give me the news, I’ve got a bad case of leaving you.”

Luister hier het Spotify lijstje Dokter we hebben last van Cancellitis

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.