donderdag 31 december

PAARD BLOG: Juli – LET’S BRIEFLY SUMMARIZE, SHALL WE?

Een overzicht van mooie nieuwe releases per maand, door programmeur Henk Koolen. We komen aan bij de vierde editie van de reeks waarin de maand april aan de beurt is. Welke albums waren de moeite waard? Het overzicht van de albums van april die je niet mocht missen. Luister mee via deze afspeellijst op onze PAARD-Spotify.

JULI

Kelektla! – Kelektla! (Ahead Of Our Time)
Jonathan More en Matt Black vormen Coldcut en Kelektla! is hun samenwerking met muzikanten, zangers en rappers uit Zuid Afrika, terwijl grootheden als Tony Allen en Shabaka Hutchings gastrollen spelen. Het levert een feestelijk album met Afrikaanse ritmes, jazzy solo’s en meer dan dansbare beats op. Party-album of the year!

 

 


A.A. Williams – Forever Blue (Bella Union)

Het optreden van Sisters Of Mercy in het PAARD werd een aantal keer uitgesteld en daarmee ook het support-optreden van A.A. Williams. Op ‘Forever Blue’ combineert de als klassiek pianiste en celliste opgeleide Williams atmosferische akoestische muziek met heftige gitaar-erupties.

Holy Wave – Interloper (Reverberation Appreciation Society)
Holy Wave uit Texas deed er vijf albums over om hun trippy psychedelische rock te perfectioneren. ‘Interloper’ is er één die met het beste werk van Spacemen 3 en Spiritualised is te vergelijken.

Blu & Exile – Miles (Dirty Science)
Daar waar de albums van het Britse SAULT slechts een soundtrack lijken te zijn van een heftige zomer vol Black Lives Matter-protesten, is ‘Miles’ van MC Blu en DJ/producer Exile uit L.A. een statement op zichzelf. Ruim anderhalf uur lang wordt op ‘Miles’ de hele black musical legacy op trotse wijze gevierd: van Afrikaanse ritmes tot jazz en weer verder naar old skool hip hop: deze trip blijft boeien.

Crack Cloud – Pain Olympics (Tin Angel)
Ook Crack Cloud komt uit Canada (Vancouver om precies te zijn), maar de aanduiding band zou hen te kort doen. Het is een collectief van ruim twintig musici, filmmakers en ontwerpers dat totaal-producten maakt, die qua stijl moeilijk te omschrijven zijn, maar qua aanpak lijkt het enigszins op Arcade Fire en qua sound op Squid en Black Country, New Road.

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de PAARD nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.