donderdag 4 oktober

40 jaar Paard jubileum programma

40 jaar Paard van Troje
Vrijdag 19 oktober wordt de aftrap gegeven voor het ‘40 jaar Paard’ programma, dat ruim twee weken zal duren. Bijzondere concerten van binnen- en buitenlandse artiesten, hippe dansfeesten van toen en nu, de Nederlandse première van een spraakmakende Russische film, Haagse literatuur bij Puur Gelul of een uitgebreide popquiz, samengesteld en gepresenteerd door Leo Blokhuis himself: er is voor ieder wat wils. Voor het trouwe, Haagse publiek is een speciaal programma samengesteld: ‘Haagse Iconen deel I & deel II, met onder andere Hallo Venray, Gruppo Sportivo en Jam de la Crème. Gratis toegankelijk voor iedereen. Een bedankje aan alle Hagenaren en Hagenezen voor jarenlange trouw en gezelligheid. Lees hier het 40 JAAR PAARD MAGAZINE

Hieronder een overzicht van het complete programma in het kader van 40 jaar Paard:

VR. 19 oktober
POSTERTENTOONSTELLING & EXPOSITIE 40 JAAR PAARD
Postertentoonstelling en expositie in het kader van 40 jaar Paard i.s.m. het Haags Gemeente Archief. Van filmposter tot legendarisch concert en in het Atrium vind je krantenartikelen, foto’s en historische video-opnamen. De tentoonstelling loopt t/m 7 januari.
De Affiche Galerij tramtunnel (Station Spui) & Atrium Stadhuis gratis

Balkan Beasts posterBALKAN BEASTS: MERDAN TAPLAK, BROKEN BRASS ENSEMBLE & KRAANTJE PAPPIE
Om het 40 jaar Paard jubileum feestelijk in te luiden haalt Merdan Taplak zijn leukste electro-swing muziek te voorschijn. Met de hulp van Kraantje Pappie, Broken Brass Ensemble en Dagga Dagga kan het feest dan echt losbarsten!
Dance / aanvang: 23:55 / grote zaal / €7

070 DNB Poster070 DNB
Eenmalige terugkeer van de legendarischer drum & bass-party uit de tijd van PRDOPHL. Met: DJ’s Shapeshifter, JungleFever, Crazy-T & Wezel, MC’s Mr Jam, Krish & JD en Muzikanten Callous MB & Double Zero
Dance / aanvang: 23:00 / kleine zaal / €7

ZA. 20 oktober
HAAGSE ICONEN DEEL I (LET OP! GRATIS TOEGANKELIJK / AANVANG 14:00)
Met in de middag Hallo Venray, Gruppo sportivo en Urban Heroes (eenmalig optreden). Radio West-presentator Hans Rouw zat in de jaren zestig volop in de Haagse popscene en initieerde een tijdje terug de Haagse Beat Reünie in Paard van Troje. Voor het jubileum haalde hij met plezier ‘gewoon weer het hele zwikkie bij elkaar’. De Beat Reünie Band bestaat deze avond uit leden van bands als Shocking Blue, René and The Alligators, Golden Earring en The Motions. Ook hedendaagse Haagse muzikale collectieven als Jam de la Crème, HPC en Ready To Play mogen niet ontbreken op een Haags feestje. Jam de la Crème gunt je een blik in het heden met bandleden van o.a. Di-rect, The Deaf en Burma Shave. HPC en Ready To Play presenteren aanstormend Haags talent in de kleine zaal met o.a. Soul Sister Dance Revolution.Een gratis toegankelijk programma vanaf 14 u tot diep in de nacht dat je meeneemt door de rijke muzikale historie en toekomst van de Haagse muziek.
Pop/Rock / zaal open: 13:00, aanvang: 14:00 / grote zaal, kleine zaal & Paard cafe / GRATIS

Wipneus & PimHAAGSE ICONEN: GLITTERCLUB EXTRA-ORDINAIRE
DJ’s Wipneus & Pim zijn gastheren van een vrolijke revue met bekende en minder bekende Glitterclubbers van het eerste uur.
Pop/Rock / aanvang: 23:00 / grote zaal / gratis

HAAGSE ICONEN: DWARSE HAAGSE BEATS
Eigenwijze Haagse electronica van vroeger en nu met Unit Moebius Anonymous, Get it Boyz, Rivers Area Juke Squad, Filosfische Stilte & Turtlebirth en DJ Phil Tovver
Avant / aanvang: 23:55 / kleine zaal / gratis

ZO. 21 oktober
40 JAAR PAARD POPQUIZ XL & UITREIKING HAAGSE POPPRIJZEN
Leo Blokhuis vraagt je het hemd van het lijf over de Haagse muziekgeschiedenis!  
Anders / zaal open: 15:00, aanvang: 16:00 / grote zaal / €30 Let op! 1 e-ticket is entree één team (max. 5 man)

Generation PMA. 22 oktober 
GENERATION P
De Nederlandse premiere van de Russischefilm Generation P . Zou oud-Paardfilmprogrammeur Chris wederom voor opschudding zorgen? Is de P van Pepsi of van Pussy Riot?
Anders / zaal open: 19:30, aanvang: 20:30 / grote zaal / €7 

Future Ground PosterVR. 26 oktober
FUTURE GROUND
De nieuwe generatie DJ’s en producers aan zet met The Outside Agency, Dissolvement, StefamZMK, Collision, Moichido (Live), WII & LI-Z. Een keiharde line-up met muziekstijlen die gaan van Darkcore, Acid, Industrial, Tekno totaan Rave.
Dance / aanvang: 23:00 / grote zaal / €7


ZA. 27 oktober
RADIO MODERN
DJ’s The Boppin’Benvis Brothers, een Dance Class & live: Slick Nick& The Casino Special Radio Modern bracht de fifties naar Pukkelpop, uitverkochte zalen zoals de Roma in Antwerpen of de Vooruit in Gent en maakt nu de definietieve overstap om ons koude kikkerlandje met hun retro swingfeest vol live rock ’n rollbands, swing, zwierende petticoats, mooi uitgedoste vrouwen en rockers en vooral tot de laatste centimeter gevulde dansvloeren.. voorverkoop: €12,50 (ex. servicekosten) deur: €14,- (ex. servicekosten)
Anders / zaal open: 21:00, aanvang: 22:00 / grote zaal / €12,50

ZO. 28 oktober
PUUR GELUL 15
Ook op deze 15e jubileumeditie van PUUR GELUL krijg je een avond vol overdonderend zinloos verbaal geweld. Met o.a. Kees van Kooten, de broers Stephan Evenbleij en Frank (jakhals) Evenbleij, Cesar Zuiderwijk en Nico Dijkshoorn.
Anders / zaal open: 19:30, aanvang: 20:30 / grote zaal / €12,50

WO. 31 oktober
HAAGSE ICONEN DEEL II: BARRY HAY FLYING V FORMATION & DI-RECT
Het twee weken durend jubileumprogramma wordt op woensdag 31 oktober afgesloten met bijzonder dubbelconcert van twee Haagse muzikale grootheden Barry Hay en Di-Rect. Dit jaar is Nederlands beroemdste rocker Barry Hay, bekend als de zanger van Golden Earring, gestart met zijn nieuwe band Barry Hay Flying V’s. De band bestaat uit een club van 4 jonge muzikanten met Barry zelf op kop. Uiteraard spelen ze de grootste hits van de Golden Earring, maar weten daarnaast door middel van een wervelende show diverse briljante en originele covers te brengen en komen ze verrassend uit de hoek met een aantal eigen liedjes. Barry Hay is al meer dan 35 jaar een rasechte artiest en ondanks dat hij zijn hart nog altijd bij de Golden Earring heeft liggen, zal hij nu dus ook solo te zien zijn.
Di-Rect is sinds hun oprichting al kind aan huis bij Paard van Troje en wist keer op keer de zaal weer helemaal mee te krijgen. Dat de band een heel erg warm hart toedraagt aan dit Haagse podium, kwam pasgeleden tot uiting. Naar aanleiding van de actie “PAARD TE KOOP” kwamen ze met de vraag: “is de rookruimte ook te koop?” Hiermee werd de band gelijk grootaandeelhouder van de foyer.
Pop/Rock / zaal open: 19:30, aanvang: 20:30 / grote zaal / €20

ZA. 3 november
CARL CRAIG PRESENTS 69 LIVE
Carl Craig is DJ, producer en label eigenaar, maar bovenal is hij een van de pioniers van de Detroit techno sound.
Dance / aanvang: 23:00 / grote zaal / €18