donderdag 16 januari 2020 8371

WOORDEN WORDEN ZINNEN x WINTERNACHTEN FESTIVAL 2020

Met o.a. Sticks van Opgezwolle

Geniet in PAARD van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities, beers & bites in een feel-good setting tijdens de Winternachten-editie van Woorden Worden Zinnen in de Grote Zaal. We starten het jaar groots met een spraakmakend programma uit binnen- en buitenland. Verwacht al op voorhand een hoogtepunt van 2020: rapper Sticks met een unieke performance vol eigen werk en nieuwe teksten!

Verder bestaat de line-up uit de Surinaamse schrijver Cynthia McLeod, componist en zanger Jolyn Phillips uit Zuid-Afrika, de Turkse woordkunstenaar Çağla Meknuze, de Arubaanse poëet Rosalle Illes, dichter en performer Roberta Petzoldt, poëet en performer Jesse Laport, muzikant en spoken word-kunstenaar Guus van der Steen, dichter en voordrachtskunstenaar Marco Martens en spoken word artiest Benzokarim.

En verder versjes om mee naar huis te nemen van Quin Kempees, favoriete host Elten Kiene en plaatjes van DJ Dagger DX.

dichtkunstliteratuurperformancepoetryRapspoken wordWe Are Public18+
Archief
  • € 17,50
  • € 20,00
  • Grote Zaal
  • 18:30
  • 19:30

*incl € 3,00 servicekosten

– Woorden Worden Zinnen –
Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.

– Winternachten Festival 2020 – 
Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag viert zijn 25-jarig bestaan met een feestelijke editie! Met ruim honderd schrijvers, dichters en spoken word-artiesten uit binnen- en buitenland. Met voordrachten, proza, poëzie en spoken word, boekinterviews, actuele gesprekken, films en muziek. Van 15 tot en met 19 januari 2020 is Winternachten te vinden in theaters, bibliotheken en scholen door heel Den Haag. Informatie en tickets: www.writersunlimited.nl.

De jubileumeditie geeft bijzondere aandacht aan bevrijding, en specifiek: het dekoloniseren van het westerse denken. Hoe vrij is onze geest, wat betekent die vrijheid en zijn we werkelijk vrij of gevangen in de kaders van onze cultuur, maatschappij en geschiedenis? Met dit thema legt het festival onder meer ook een verbinding met zijn eerste edities, toen de relatie van Nederland met Indonesië, Suriname, de Antillen en Zuid-Afrika centraal stond.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door GUAP (www.guap070.nl).

Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd.

– Woorden Worden Zinnen