woensdag 16 mei 2018

WREKMEISTER HARMONIES

Support: Graeae

Wrekmeister Harmonies is een experimenteel muziekcollectief onder leiding van J.R. Robinson. Niet voor tere zieltjes: dit is postrock van het donkerste soort, die je ook gerust beklemmende ‘chamber-doom’ kunt noemen: snijdende vioolklanken en orgeldrones te over. Bij tijd en wijlen intens en hard, het andere moment klein gehouden als een folk-act. Fans? Alleen maar.

 

Archief
  • € 16,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal specialguest Thor Harris niet langer mee komen.

Neem nu de Canadese postrock-act Gospeed You! Black Emperor die regelmatig op het podium aansluit bij het collectief, of Roadburn festival, die Wrekmeister Harmonies dit jaar boekte met de lofzang: “Wrekmeister Harmonies are atypical, in every sense of the word, and in many ways they are one of those bands who fully embody the spirit of creativity, adventure, culture, innovation, collaboration, boundary-crossing and artistic restlessness that we associate with Roadburn itself.” Amen.

Op 13 april is ‘The Alone Rush’, het nieuwe album van Wrekmeister Harmonies uitgekomen! Het is minder metal dan we van dit collectief gewend zijn, het neigt qua geluid eerder naar Nick Cave op zijn somberst, maar is o zo prachtig. “It is an undeniably gorgeous work that can be honestly appreciated even when it becomes uncomfortable,” zo staat in de recensie van Exclaim!.

Ontstaan ‘The Alone Rush’
Na de rouw van een geliefde en het moeten zorgen van een chronisch ziek familielid besloten J.R. Robinson en Esther Shaw van het hectische Chicago naar Astoriate te verhuizen. Met bijna niets anders dan hun instrumenten om op terug te vallen besloten ze daar hun wonden te helen met het belangrijkste geneesmiddel: muziek. Wrekmeister’s werk is vaak gebaseerd op literatuur en het nieuwste album ‘The Alone Rush’ (2018) wijkt daar niet van af. Veel van de lyrics zijn een persoonlijk antwoord op vragen die bij de dood spelen. “There’s a realization, a moment of perfect clarity that comes from meditating on these ideas,” zegt Robinson, “and that is, at the end of it all, we are perfectly and utterly alone.”

Support: 

‘’Graeae klinkt als de schim die de krakende trap afdaalt, als de schaduw die steeds langer wordt in de lantaarn en als de kaars die langzaam opbrandt.’’

Verwacht dus veel van deze support. De vierkoppige band speelt op verschillende instrumenten die ze onderling afwisselen. Gitaren, bas, loops, accordeons, violen, cello’s en trombones worden afgewisseld met zang en zelfs pannendeksels! Graeae maakt fragiele en trage liedjes met een donkere ondertoon, die je gevoel zullen raken.

Wrekmeister Harmonies has long been on of the most exciting projects in heavy music.

MetalInjection

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur