WOUTER HAMEL

woensdag 27 september 2017 2017

Wouter Hamel is zo’n zeldzame artiest bij wie je het gevoel hebt dat hij en zijn liedjes er altijd zijn geweest. Met pakkende, zelfgeschreven songs op het snijpunt tussen pop en jazz verovert Wouter in sneltreinvaart het hart van een groot internationaal publiek.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Of het nu in een intieme concertzaal, een rokerige club of op een festival is, Hamel en band overtuigen.

De uit Den Haag afkomstige Wouter Hamel won in 2005 the Dutch Jazz Vocal Competition en daarna ging het hard. North Sea Jazz werd van het lijstje afgestreept, kwam hij met zijn debuut plaat in de Dutch album top 40 en tourde hij met Caro Emerald.

Als zanger, artiest en muzikant timmert Wouter Hamel tien jaar lang aan de weg. Op het debuut Hamel (2007) brak hij door als troubadour en jazzvocalist in Nederland, Duitsland, Japan en Korea. Het komende vijfde album AMAURY is Hamels meest veelzijdige en eerlijke plaat tot nu toe.

In de wereld van AMAURY strooit Hamel vrijuit met zijn inspiratiebronnen en observaties: in de vorm van het pakkende popliedje “Hey Now”, swingende soul op “Daggers & Smiles” of een klassieke pianoballade “Amaury”. “Shackled” – het eerste a-capella liedje uit de pen van Hamel –  stopt gevoelens als angst en vertwijfeling in een tongue-in-cheek jasje. “Lucky Day”, met een sterrenrol voor gitarist Rory Ronde, mijmert over het geloven in een god.

Klik hier om AMAURY album te streamen

Nosoyo
Dit indie-pop duo, bestaande uit Donata Kamarz en Daim de Rijke, is hard aan de weg aan het timmeren. Met invloeden uit zowel de Nina Simone hoek als die van Sia, varieert Nosoyo’s sound van delicate indie-pop tot hypnotiserende electro folk. In hun thuisbasis, Berlijn bracht de band in februari hun debuutplaat Resonate uit, geproduceerd door Patrick Majer (Wir Sind Helden). Waar Donata vaak met de ideeën en inspiratie komt is Daim degene die ze daadwerkelijk realiseert en omtovert tot tastbare liedjes. Dat deze dynamiek goed werkt is een feit want inmiddels is hun muziek al meer dan 5 miljoen keer gestreamd op Spotify.

 

 

 

 

“ Zijn heldere geluid, perfecte timing en prachtige eigen sound zorgen ervoor dat we zijn stembanden een kroonjuweel mogen noemen “

Telegraaf