WOORDEN WORDEN ZINNEN

donderdag 12 september 2019 2019

Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.

Na een welverdiende zomerstop is Woorden Worden Zinnen weer terug bij ons in Paard op donderdag 12 september. Ben jij er ook weer gezellig bij?

expo live muziek performance poetry poëzie punchlines
archief
  • Kleine Zaal
  • 18:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

WOORDEN WORDEN ZINNEN
Geniet in Paard van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities met beer & bites in een feelgood setting tijdens deze nieuwe editie van Woorden Worden Zinnen! Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd.

Dean Bowen
Dichter, performer en Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen debuteerde in 2018 met zijn bundel Bokman, wat hem direct een nominatie voor de C. Buddinghprijs opleverde. Bowen geeft met zijn poëzie mensen inzicht in de rol die identiteit speelt in onze maatschappij.

Nana
Rotterdamse artiest Nana weet je zeker weten te raken met haar kwetsbare stemgeluid. Haar EP MEUS x MEA is een melancholische mix van alternatieve pop met filmische invloeden. In 2016 won ze de SENA Performers Grote Prijs van Rotterdam.

Rosa Braber
Rosa Braber studeerde in 2012 af als theatraal performer aan de Toneelacademie Maastricht. Inmiddels is ze druk als schrijfster, performer en theatermaker. Gedichten uit haar dichtbundel ‘Toen we nog als meisjes dachten’ werden gepubliceerd in verschillende literaire magazines en afgelopen zomer begon Braber aan haar eerste roman. Dat belooft wat!

Gecko
Britse woordkunstenaar Gecko is niet bang vanuit gekke hoeken te denken. Zijn teksten gaan onder andere over de tandenfee, over genegeerde karakter in Italiaanse Renaissance-schilderijen en over smoothies. Gecko stond al eerder op festivals als Glastonbury en heeft het podium gedeeld met Ed Sheeran. De BBC is lovend: ‘It made me instantly happy when I heard it’.

Hans en Jelle
Hans en Jelle zijn twee jongens uit het oosten van ons land die geen blad voor hun mond nemen. “We zeggen wat we willen zeggen waarop we het zeggen”, aldus de mannen. De poëtische rapformatie uit Zwolle is op dit moment druk met het schrijven van muziek voor aankomende EP ‘Dat theatrale gedoe’ en treden 12 september op met hun act  ‘Mag ik dat zeggen?‘.

José van Zutphen
Communicatie is het hoofdthema in de woordkunst van José van Zutphen. Over het gebruik van social media, communiceren in de liefde maar ook over de onmacht van niet kunnen communiceren. Met al 6 gedichtenbundels en een CD op haar naam probeert ze al jaren anderen te enthousiasmeren voor de taal.

Nathan M.
Dichter Nathan M. laat zich inspireren door het menselijk brein, persoonlijke groei en de diepere betekenis van het leven en dat hoor en zie je terug in zijn teksten. Nathan kan zichzelf volledig verliezen in zijn teksten en vindt zichzelf er ook weer in terug, dat is volgens hem de reden voor zijn werk.

JNM
Jennifer Muntslag is een presentatrice die als frisse wind, vol enthousiasme en humor door de zaal heen waait. Als schrijfster, rapper, actrice en host/DC voelt ze zich helemaal thuis in de spotlight en ze heeft gesproken op evenementen Amsterdam Roots Festival, Kunstbende en de Uitmarkt.

Mr. Winter
DJ en barber Mr. Winter combineert uiteenlopende muziekstijlen op een verrassende manier. Hij start zijn loopbaan vanuit passie voor muziek in 2006 als student van het SAE instituut van Rotterdam. Tijdens zijn optredens maakt beatlover pur sang een bijzondere connectie met het publiek.

Quin Kempees
De versjes van schrijfster en illustrator Quin Kempees zijn snapshots van momenten die ze de moeite waard vindt om vast te leggen. Naast werk voor volwassenen richt ze zich ook op kinderen.

 

“ Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd. “

– Elten Kiene (organisator WWZ)