maandag 4 november 2019

WILLIE WATSON

Abe Patridge

Tijdschema:
20:00 Abe Partridge
21:00 WILLIE WATSON

Willie Watson is een ‘American Folksinger’ in hart en nieren; een zanger, verteller en reiziger met in zijn repetoire een scala aan nummers die traditionals verenigen met het heden. Van southern gospel, railroad songs, delta blues, Ierse fiddle tunes, tot muziek uit de appalachen, Watson brengt het allemaal met zijn volle vibrato en groot stembereik. Je ziet deze rasechte roots-artiest op 4 november in onze Kleine Zaal.

americanacountryRoots
Archief
  • € 12,50
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Watson is een van de oprichters van Old Crow Medicine Show. Op zijn meest recente werk Folksinger Vol. 2 brengt hij een eigen variatie op 11 nummers die door artiesten als Leadbelly, Reverend Gary Davis, Furry Lewis en Bascom Lamar Lunsford eerder in een ander licht zijn gezet.

Support: Abe Partridge
Abe Partridge
komt uit het Zuiden van de Verenigde Staten, was predikant en militair in oorlogstijd. Maar hij is, zoals zijn tweede album Cotton Fields And Blood For Days (2018) bewijst, vooral een volstrekt unieke singer/songwriter, wiens liedjes zonder uitzondering de impact van korte verhalen hebben. De instrumentatie is sober, de stem van Partridge heeft dezelfde schuurpapier-kwaliteit als Tom Waits en zijn held Son House.