donderdag 2 juni 2016 8358

WHITE LUNG

Voorprogramma: No Joy.
Alternative
Archief
  • € 12,50
  • € 13,00
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00

*incl € 3,00 servicekosten

White Lung is een Canadese punkformatie met een catchy, noisy punkrock-sound en een hoogblonde, feministische frontvrouw. Héél verwonderlijk is het dus niet dat de groep vaak wordt vergeleken met bands als Hole, Le Tigre en Pussy Riot – ook al heeft zangeres Mish Way zelf nog zo’n hekel aan de term ‘riot grrrl’. 

Way schuwt moeilijke thema’s niet en gebruikt haar rauwe en krachtige stem om onderwerpen als seksuele politiek, de zieke cultuur rond het verschijnsel verkrachting en verslaving te bespreken. Exclaim! Magazine betitelde hun eerste album (‘It’s The Evil’) direct tot Punk Album Of The Year. Ook Pitchfork draagt de groep op handen en gaf de recentste plaat ‘Deep Fantasy’ een 8,6. En geef ze eens ongelijk: die harde riffs, energieke ritmesecties en overstuurde gitaarloopjes klinken érg lekker samen. Op 6 mei komt het vierde album ‘Paradise’ uit. We zijn dan ook zeer verheugd dat de band 2 juni in het Paard van Troje staat! 

“Truth: She’s one of the best rock vocalists around, of any gender.”Consequence of Sound over Mish Way

Voorprogramma: No Joy
No Joy is een Canadese shoegaze band, opgericht in 2009. Sindsdien maken zij een lekkere trippy muziekbrei. Ideaal en zeer geschikt als voorprogramma van White Lung.

Aftershow in Paardcafe: Those Foreign Kids en Hot Panda
Na het optreden van White Lung in  Paard van Troje, gaat de noisy avond door in Paardcafé met de (gratis) aftershow van Those Foreign Kids en (voorprogramma) Hot Panda.
 Klik hier voor meer informatie.