vrijdag 15 december 2017

Weval (Band)

Torii

De naam Weval kan je niet ontgaan zijn: sinds hun debuutalbum in 2013 heeft dit jonge producersduo hard aan de weg getimmerd en is inmiddels één van de beste acts die ons land op dit moment te bieden heeft.

Het getalenteerde duo op perfecte wijze dromerige tunes samen te voegen met sterke beats. Net wanneer diepe en intens hypnotiserende synthesizers je in de greep hebben, komt de explosie daar waar je hem niet verwacht. Zo leunt het geheel lekker tegen extatische techno en is Weval zo’n act die je vooral live moet meemaken. Tijd om die zalige tracks ‘Detain, ‘Gimme Some’ en ‘Easier’ naar Paard te halen.

Archief
  • € 12,50
  • € 15,00
  • € 17,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De afgelopen zomer(s) werd het festival- en podiapubliek keer op keer volledig ingepakt, lees de recensies maar eens van hun gigs op Noorderslag (“Weval stuwt Noorderslag naar ongekende hoogte“), Best Kept Secret (“Weval is de meester van de suspense”) en Paradiso (“solide en spannend”).

In 2013 kwam de debuut EP ‘Half Age’ uit en deze werd al snel opgepikt door het grotere publiek. Een contract bij het befaamde Keulse techno label ‘Kompakt’ volgde en bracht afgelopen jaar de self-titled debuut plaat de wereld in. Volgens de mannen zelf valt het album niet te categoriseren onder een bepaald genre of sub-genre, maar is het meer een goede samensmelting van verschillende inspiraties.

Dit valt ook op bij de pers, waaronder Pitchfork, welke het album beoordeelde met een 8“It is perfectly sequenced, mysterious and moody. For a debut album, the fully-formed nature of their songwriting, sublime pacing and monolithically tasteful atmosphere is remarkable.”

Oor: “Dit duo is niet bang om je mee te nemen in het experiment, sterker nog, ze doen het recht voor je neus. Een sterk staaltje muzikaal pionierschap, hier in Paradiso. Geen wonder dat het buitenland al lang en breed gezwicht is: dit is een van de beste acts die ons land op het moment te bieden heeft.”

Torii
Indie-liefhebbers? Neem even de tijd om te luisteren naar Torii, de band die – geïnspireerd door Air en Last Ex – meerdere songs al improviserend opnam. En dat hoor je. Hun experimentele en beeldschone geluid bleef niet onopgemerkt en festivals als Incubate en Le Guess Who stonden in de rij om ze naar hun podia te halen. Helemaal jouw ding? Kom dan op tijd 15 december, want ze staan in het voorprogramma van Weval.

Paard over Weval (Band)

Een tip voor de liefhebbers van electronische muziek: Dit is nou typisch iets dat je live moet zien! Echt knap hoe ze de set opbouwen naar een enorme climax. En hoe cool dat dit twee Nederlandse boys zijn? Eva von der Assen,
Paard - Programmeur
It is perfectly sequenced, mysterious and moody. For a debut album, the fully-formed nature of their songwriting, sublime pacing and monolithically tasteful atmosphere is remarkable.

Pitchfork