donderdag 14 juni 2018

WAYLON | The World Can Wait Tour

We kennen de Nederlandse pop, rock en country zanger bijna allemaal. Hij begon al vroeg met zijn carrière want op 18 jarige leeftijd kreeg Waylon, oftewel Willem Bijkerk, een telefoontje van zijn grote held Waylon Jennings, die hem uitnodigde om met hem samen te werken. In 2008 nam Waylon deel aan Holland’s Got Talent waarna een jaar later de platenmaatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown Label bracht. Zijn eerste single Wicked Way verscheen op 7 augustus 2009, een voorproefje van het bijna gelijknamige album Wicked Ways, dat later die maand verscheen. Waylon scoorde met Wicked Way direct een alarmschijf, waarna het nummer in de top 10 van de Nederlandse Top 40 terecht kwam.

Archief
  • € 32,45
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

In oktober 2011 lanceerde Waylon ‘The Escapist’, de eerste single van zijn tweede album ‘After All’, waarmee hij zich voegde bij de gevestigde namen. Terwijl hij werkte aan zijn derde album werd hij gevraagd voor het Eurovisie Songfestival. Hij besloot Ilse DeLange mee te vragen omdat hij met haar een album aan het opnemen was als gelegenheidsduo: The Common Linnets. Samen bereikten zij de tweede plaats voor Nederland. Ook is hij de Nederlandse inzending voor het Songfestival van 2018. In 2016 werd Waylon coach bij de succesvolle RTL4 programma’s: It Takes 2 en The Voice Of Holland.

Geheel onverwacht werd op 18 november 2016 zijn vierde studio album gereleased: ‘Seeds’. Ook dit album bereikte de eerste plaats. In datzelfde jaar op 24 en 25 november 2016 trad hij op in een uitverkocht Ahoy Rotterdam waar hij met een 15 koppige band zijn favoriete liedjes speelde uit de Top 1000 Allertijden van Radio Veronica.

Hij sloot het jaar 2017 af met maar liefst drie keer een gevulde Ahoy Rotterdam. 2018 staat voor Waylon het teken van het Songfestival, een nieuw album en wederom Ahoy, naast uiteraard een nieuwe tour ‘The World can Wait’.