zondag 19 november 2023

WARHAUS

Warhaus is de solonaam en het alter ego van Maarten Devoldere, frontman van de Belgische rockband Balthazar.

Het is alweer een half decennium geleden dat Warhaus plots onze muzikale harten veroverde met de dubbele zegetocht via de albums We Fucked a Flame into Being (2016) en Warhaus (2017). En nee, niet omdat hij zijn tijd onophoudelijk doorbracht met het schrijven en verfijnen van nieuw materiaal in Gent heeft een nieuw album op zich laten wachten, integendeel. De liedjes van het gloednieuwe album Ha Ha Heartbreak kwamen in amper drie weken tijd uit hem stromen in de broeierige stad Palermo.

Alles wat Devoldere nodig had, was de eenzaamheid van een hotelkamer, een gitaar, een microfoon en een hart dat onlangs in duizenden stukken was gebroken. Het verdriet was moeilijk te verwerken, dus Sicilië was natuurlijk een ontsnapping. Zoals het gaat, lopen degenen die het leven proberen te ontlopen al snel tegen zichzelf aan.

Klinkt als Leonard Cohen, Serge Gainsbourg, Tom WaitsAlt-popballadssoft rock
Koop tickets
  • € 26,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

Het geluid van de nieuwe plaat blijft heerlijk licht. Het swingt en gloeit met scherpe strijkers, sensuele backing vocals, blazers, speelse pianopartijen, alles om de last te verlichten. Het zorgt ervoor dat Ha Ha Heartbreak een ontroerende emotionele verkenning is, maar ook een vat gevuld met grote muzikale rijkdom.

Via de nieuwe plaat van Warhaus komt er uiteindelijk één grote winnaar uit de bus: de luisteraar.

Warhaus smeert zijn gebroken ha-ha-hart uit over tien heerlijke nummers.

Dansende Beren