WARHAUS [UITVERKOCHT]

zondag 19 november 2023 2023

Warhaus is de solonaam en het alter ego van Maarten Devoldere, frontman van de Belgische rockband Balthazar.

Het is alweer een half decennium geleden dat Warhaus plots onze muzikale harten veroverde met de dubbele zegetocht via de albums We Fucked a Flame into Being (2016) en Warhaus (2017). En nee, niet omdat hij zijn tijd onophoudelijk doorbracht met het schrijven en verfijnen van nieuw materiaal in Gent heeft een nieuw album op zich laten wachten, integendeel. De liedjes van het gloednieuwe album Ha Ha Heartbreak kwamen in amper drie weken tijd uit hem stromen in de broeierige stad Palermo.

Alles wat Devoldere nodig had, was de eenzaamheid van een hotelkamer, een gitaar, een microfoon en een hart dat onlangs in duizenden stukken was gebroken. Het verdriet was moeilijk te verwerken, dus Sicilië was natuurlijk een ontsnapping. Zoals het gaat, lopen degenen die het leven proberen te ontlopen al snel tegen zichzelf aan.

Voor liefhebbers van Leonard Cohen, Serge Gainsbourg, Tom Waits Alt-pop ballads soft rock
archief
  • €26,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Het geluid van de nieuwe plaat blijft heerlijk licht. Het swingt en gloeit met scherpe strijkers, sensuele backing vocals, blazers, speelse pianopartijen, alles om de last te verlichten. Het zorgt ervoor dat Ha Ha Heartbreak een ontroerende emotionele verkenning is, maar ook een vat gevuld met grote muzikale rijkdom.

Via de nieuwe plaat van Warhaus komt er uiteindelijk één grote winnaar uit de bus: de luisteraar.

Support: OYESONO

OYESONO is een gloednieuwe band die de muzikale talenten van Jasper Maekelberg en Billie Leyers samenbrengt. Hun muzikale reis begon tijdens de lockdown; in plaats van zich te laten ontmoedigen, richtten ze hun energie op het creëren van zwoele muziek waar ze op wilden dansen zodra de lockdown voorbij was. Het resultaat is een sound dat zowel vertrouwd als fris is, waarbij de tribale grooves van Jasper en de meeslepende melodieën van Billie samenkomen om iets echt unieks te creëren.

“ Warhaus smeert zijn gebroken ha-ha-hart uit over tien heerlijke nummers. “

Dansende Beren