VINYL WILLIAMS

Weelderige en meeslepende dreampop

dinsdag 23 april 2024

Vinyl Williams is het multisensoriële project van kunstenaar en muzikant Lionel Williams uit Los Angeles. Williams begon in 2007 onder zijn alias muziek te maken en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd met zijn unieke mix van psychedelische pop en dreampop, maar ook met zijn maximalistische 3D-kunst en interactieve werelden.

De muziek van Williams wordt gekenmerkt door weelderige en meeslepende soundscapes, met lagen ongrijpbare instrumentatie en zang, die dromerige en hypnotiserende sferen creëren. Hij laat zich inspireren door een breed scala aan bronnen, waaronder gelijkgestemde zelfregistrerende artiesten als Robin Guthrie, Patrick Flagle van Women & Cindy Lee, A.R. Kane, Greg Saunier van Deerhoof, Curt Boettcher, Martin Newell van The Cleaners From Venus en Todd Rundgren. Hij heeft ook samengewerkt en het podium gedeeld met artiesten van dezelfde aard, zoals Chaz Bear van Toro y Moi, Ruban Nielson van Unknown Mortal Orchestra en Morgan Delt.

Naast zijn werk als muzikant is Williams ook beeldend kunstenaar en heeft hij artwork gemaakt voor zijn eigen albumhoezen, interactieve muziek video’s en point-and-click websites. Hij staat bekend om zijn levendige kleuren, futuristische architectuur en overvloedige biodiverse landschappen, die allemaal zijn interesse in harmonie, verborgen structuren van ruimte-tijd en het goddelijke weerspiegelen.

Williams heeft net zijn 7e volledige album “Aeterna” uitgebracht op 4 augustus 2023 op zijn eigen imprint Harmony Records, wat bijdraagt aan het momentum van een steeds vruchtbaarder wordende potpourri van uitgebrachte platen.

dream pop indie spychedelisch
Claim je gratis ticket!
  • Café
  • 20:00
  • 21:00
Nieuwsbrief

Support: Tioklu

Tioklu tovert een magisch popgeluid tevoorschijn dat zijn klassieke en structurele formule ondermijnt. De vier bandleden leggen een dicht klanklandschap aan en spelen kat-en-muis met het publiek. Door middel van nummers die de norm op verrassende wijze en met een nauwelijks getemde bijtende humor doorbreken, stolt Tioklu een buiten de tijd en etherisch rijk dat een soort droompop omvat die overloopt van psychedelica.

VINYL WILLIAMS

dinsdag 23 april 2024

Claim je gratis ticket!