Tribute2BobMarley by Rootsriders

Rootsriders: dé Bob Marley tribute band is terug! Support: Danakil & JamJam Sound.

donderdag 12 mei 2016 8358

Voorprogramma: Danakil & JamJam Sound.

Reggae
archief
  • Grote zaal
  • 17:30
  • 18:15
Nieuwsbrief

Positive Vibration tour 2016: 10 jaar in het spoor van de King of Reggae
Rootsriders treden met hun Tribute2BobMarley liveshows sinds 2006 in de voetsporen van hun muzikale held. In 2016 alweer 10 jaar dus! En daar willen ze graag bij stilstaan, o.a. met de release van hun eerste eigen album met origineel werk in bijna 8 jaar. 2016 is ook het jaar dat het album Rastaman Vibration 40 jaar terug het levenslicht zag, het enige album van Bob dat bij zijn leven de Amerikaanse top 10 haalde. Hoe de band dit lustrum precies gaat invullen is nog even afwachten maar de muziek van Marley is aan Europa’s beste Marley tribute band inmiddels wel toevertrouwd.

Special Guest
Als special guest komt Brinsley Forde mee, oprichter van de meest succesvolle UK reggae-formatie Aswad, voor een speciaal eerbetoon aan ‘Live And Direct’, de legendarische live-plaat opgenomen tijdens het Notting Hill Carnival in 1983. Positive vibrations gegarandeerd dus!

Voorprogramma: Danakil
De Franse band Danakil verzorgt het voorprogramma van de Tribute To Bob Marley. De bandleden vormden een reggaeband tijdens hun muziekstudie in Parijs en zijn sindsdien (2000) niet weg te denken uit de reggaewereld. In 2009 wonnen zij de award voor Best French Reggae. Ze zijn voornamelijk bekend geworden door hun nummer over Bob Marley (zie de videoclip hieronder).

JamJam Sound
In 2013 werd JamJam Sound opgericht in Den Haag. Hun doel? De “sweet vibes” verspreiden die reggae te bieden heeft! Met hun muzikale selectie probren ze de luisteraar altijd een goede tijd te bezorgen. The Sound bestaat uit drie leden: Junior Don, Wyrie & Litu.