zaterdag 6 mei 2017

THIJS VAN LEER GROUP FT. EEF ALBERS & PIERRE VAN DER LINDEN

Met de band Focus werd toetsenist en fluitist Thijs van Leer wereldberoemd. Samen met gitarist Jan Akkerman waren zij het gezicht van de band, die zowel nationaal als internationaal vele successen kenden. Ook drummer Pierre van der Linden maakte deel uit van deze legendarische groep.

Jazz
Koop tickets
  • € 12,50
  • € 10,50
  • Kleine Zaal
  • 20:00
  • 20:30

Excl. € 2,50 servicekosten*

Wat veel mensen niet weten is dat ook gitarist Eef Albers een tijd in Focus gespeeld heeft. Hij werd (samen met gitarist Philip Catherine) in 1977 als opvolger aangetrokken toen Jan Akkerman de band verliet. Eef Albers wordt door velen beschouwd als een toonaangevend gitarist en een van Nederlands belangrijkste musici. Ook hij schuift vanavond aan. Het kwintet wordt verder compleet gemaakt door gitarist Thomas Zoetelief en bassist Koos Wiltenburg. Als je de CV’s van al deze heren leest, valt een ding meteen op: allemaal hebben zij hun roots in de jazz en dat zullen ze vanavond in Paard laten horen. Uiteraard komt er ook nog wel een bekende Focus song voorbij.

Thijs van Leer (Hammond orgel, fluit), Eef Albers (gitaar), Pierre van der Linden (drums), Thomas Zoetelief (gitaar), Koos Wiltenburg (bas)

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.