zaterdag 29 september 2018

THE WEDDING PRESENT

Ponte Pilas

THE BEST OF THE WEDDING PRESENT

Razendsnel gitaarspel en een melancholische stem: de Britse indiesound is bij The Wedding Present in goede handen Hoewel de bedrukte zang en weemoedige melodieën soms doen denken aan Morrissey (The Smiths), gooit The Wedding Present er wel een smakelijk punk-sausje bij met hoorbare invloeden van The Fall en The Buzzcocks.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

De uit Leeds-afkomstige band is al actief sinds 1985 en werd bij oprichting gezien als één van de meest veelbelovende indiebands van die tijd. Hoewel David Gedge & co nooit echt doorgebroken zijn tot het mainstream publiek, zijn er nog vele harten sneller die sneller slaan bij het horen van hits als  ‘Go Out And Get ‘Em, Boy!’ en ‘Everything’s Spoiled Again’. Cadeau daarom aan hen: The Wedding Present speelt deze avond al hun beste hits.

Paard over THE WEDDING PRESENT

Het is alweer bijna vijfentwintig jaar geleden dat The Wedding Present voor het laatst in het Paard speelde. Merkwaardig toch voor één van de betere gitaarpopbands uit het Verenigd Koninkrijk die fantastische albums als ‘Seamonsters’, ‘George Best’ en ‘Bizarro’ maakten. Ze brengen nog altijd geregeld albums uit en ik kijk uit naar de dwarsdoorsnede uit hun repertoire die ze dit keer komen spelen. Henk Koolen,
Paard - Programmeur
The boy Gedge has written some of the best love songs of the 'Rock 'n' Roll' era.

John Peel