woensdag 23 oktober 2019

THE PSYCHEDELIC FURS

The Psychedelic Furs haalde hun inspiratie voor de naam uit de single “Venus In Furs” van the Velvet Underground en daarmee wordt de toon ook meteen gezet wat betreft hun muziekstijl. Als je in de Britse post-punk scene rondvraagt wie een grote invloed is geweest dan zal menig persoon The Psychedelic Furs noemen en met hit-albums als Talk Talk Talk en Midnight To Midnight wisten ze jarenlang de hitlijsten te halen. In 1977 vormde de broers Richard en Tim Butler de rockband samen met Duncan Kilburn en Roger Morris en tourde vervolgens de hele wereld rond.

postpunkrockWe Are Public
Koop tickets
  • € 21,50
  • € 26,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Na een lange periode van de radar te zijn verdwenen, en andere projecten werden opgezet als Love Spit Love, werd het in 2000 tijd voor een herintrede in het live circuit met The Psychedelic Furs. Ze brachten een live versie van “Beautiful Chaos: Greatest Hits” uit en er wordt stiekem gehint naar een nieuwe plaat. Misschien kunnen we bij hun show op 23 oktober zelfs een nieuwe single horen… Wij zijn heel benieuwd!

The experience is held together by Richard’s distinctive, raspy vocals and his hyperactive, high-kicking performance and by their extraordinary saxophonist Mars Williams

The Independent