THE MASTERSONS

vrijdag 20 januari 2017 2017

Voorprogramma: Anthony D'Amato

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Wereldwijd wordt men geraakt door tweestemmige man-vrouw-samenzang in de countryhoek; het internationale succes van The Common Linnets is daar een recent voorbeeld van. De Amerikaanse Chris Masterson en Eleanor Whitmore van The Mastersons zijn naast collega’s echter ook een écht liefdeskoppel. Resultaat? Passievolle songs met persoonlijke thema’s en een chemie die van het podium afspat. Johnny en June zouden jaloers zijn.

Wanneer Chris en Eleanor elkaar tegen het lijf lopen hebben ze hun sporen in het rootssegment al ruimschoots verdiend (Regina Spector, Son Vot e.v.a.). Er blijkt een klik in zowel in de liefde als op muziekgebied: de twee weten countrypop en folk te smelten tot lieflijke, melodieuze popliedjes waarin de vocalen prachtig samen kleuren.

Lovende critici
Website Dekrentenuitdepop stak haar enthousiasme niet onder stoelen of banken: “De band is zeer bedreven in het schrijven van songs die je na één keer horen nooit meer wilt vergeten. Birds Fly South een plaat die nauwelijks tijd nodig heeft om uit te groeien tot de persoonlijke favorieten van het moment.” Maar ook het recentere ‘Good Luck Charm’ werd tot critici getipt als favoriet voor de eindejaarlijstjes: “If you only pick up one Americana/alt-rock/roots rock disc this year, make it this one.” – Newnoisemagazine.com

Anthony D’Amato
Van een gebroken hart vrolijke folk maken: Anthony D’Amato doet het. De singer / songwriter Anthony D’Amato uit New Jersey begint zijn muzikale carrière al op jonge leeftijd. Als student op Princeton University heeft hij zijn poëtische schrijfstijl ontwikkeld: na een college songwriting ziet het debuutalbum ‘Down Wires’ het licht, opgenomen in zijn studentenkamer. Inmiddels is hij al toegekomen aan zijn vierde schijfje ‘Cold Snap’, het meest ambitieuze en geavanceerde album tot nu toe. Met thema’s over liefde, verlies en humaniteit is het album sterk vanaf het begin tot het eind. Dat vindt ook de pers:

“D’Amato sings and writes in the tradition of Bruce Springsteen or Josh Ritter.” – NPR
“Folk music raised on New Jersey grit with a playful, progressive sonic palette.” – RollingStone.com
“Brilliant.” – BBC
“Terrific…[with] enough depth to reveal new secrets with each listen.” – Associated Press – SPIN