zaterdag 28 april 2018 8364

THE HAGUE METAL FEST

Met Bodyfarm, Human Error en meer

Zaterdag 28 april vindt er in het Paard, te Den Haag, de eerste editie van het Metal festival ‘The Hague Metal Fest’ plaats. Nadat het festival Metalcon zijn laatste editie had gevierd besloot ex-Metalcon vrijwilliger Max Hendriks een nieuw festival te starten om de Metalscene in leven te houden bij het Haagse metal publiek. De eerste editie zal plaats vinden in de kleine zaal van het Paard waar er 8 bands zullen spelen.

metal
Archief
  • € 17,50
  • € 17,50
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 15:30
  • 16:00

*incl € 3,00 servicekosten

Line up:

Bodyfarm (NL)
Nadat zij de plaat ‘Battle Breed’ in 2015 hadden uitgebracht heeft de band veel shows gespeeld. Helaas door ziekte van de gitarist/zanger moest de band een geruime tijd stoppen, maar gelukkig zijn ze in 2018 weer actief en komen ze Den Haag laten zien wat Death Metal is.

Human Error (UK)
Deze band zal hun eerste optreden geven in Nederland. De Slamming Deathcore band is van het snelle en harde geschut. Van zware breakdowns tot bijna dansbare slams.

The Modern Age Slavery (IT)
Met invloeden van o.a. Cannibal Corpse en Decapitated, kreeg de in 2007 opgerichte band al snel lovende kritieken van de internationale pers.

Apophys (NL)
Met leden van befaamde Nederlandse bands God Dethroned en Toxocara is de death metal band opgericht in 2012, en heeft sindsdien hun weg gebaand in de moderne death metal scene. Apophys streeft ernaar deel te worden van de nieuwe standaard in de death metal scene.

Astarot (PL)
De band werd opgericht in 2012, in de buurt van het Poolse Leszno op initiatief van Vica op de drums, Lauri met de gitaar en Pawolun op de scheurde basgitaar. In deze tijd hoort de band thuis in het old school death metal-genre.

Human Vivisection (BE)
Met het snoeiharde en brute ‘The Perpetual Gap’ maakt de Belgische Human Vivisection iedere liefhebber van brutal death metal enthousiast.

Modus Operandi (NL)
Na een paar jaar death metal gemaakt te hebben vonden Ben Ouwerkerk (Gitaar) en Dennis Kuiper (Vocalen) dat het tijd was voor iets nieuws. Samen met Wesley Brizee (Gitaar/Live Bas) gingen zij opzoek naar een stijl waar ze het meeste plezier uit haalden. Dit was de combinatie van Death Metal en slam.  Op het moment is Modus Operandi bezig met hun eerste single en zijn klaar om hun muziek aan het publiek te laten horen.

Gorefunest, A Gorefest Tribute (NL).
Een eerbetoon aan de legendarische Nederlandse death metal band Gorefest. De band zal het publiek mee terug nemen naar 1993 en een energieke show geven met daaronder de geweldige muziek van Gorefest.