zaterdag 25 april 2020

THE HAGUE METAL FEST [geannuleerd]

Deze show hebben we helaas moeten aflasten vanwege de coronamaatregelen. De ticketkopers ontvangen mail. Unfortunately we had to cancel this show because of the Corona measures. The ticket buyers will receive an e-mail.

Archief
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 14:00
  • 14:30

*incl € 2,50 servicekosten

Het snelgroeiende en succesvolle metalfestival The Hague Metal Fest viert volgend jaar haar derde verjaardag! Op zaterdag 25 april 2020 is PAARD het metal middelpunt van Nederland, met ook dit jaar een veelbelovende line-up.

gezien het grote succes van vorige edities ligt ook dit jaar de lat hoog! Acts als Betraying the Martyrs, Ingested en Bleeding Gods beklommen onze podia en zorgden voor een onvergetelijke dag. Naast de hoofdact spelen er op The Hague Metal Fest 2020 vijftien andere bands, die geen van allen misstaan als headliner! Zorg dat je er bij bent!

De line up is compleet.
Entombed A.D (SW) | BAEST (DK) | | Cyotoxin (DE) | Screamer (SW) |
 Freedom Call (DE) | Voice of Ruin (SWI) | | The Voynich Code (POR) |  WELICORUSS (RUS) | Align The Tide (MT) | Izegrim (NL) | Dictated (NL) | Frontstreet (NL) | Vanaheim (NL) | Rages of Sin (NL) | Abrupt Demise (NL) |  Iron Laiden (tribute band) (NL) | Winnaar Metal Battle (NL)

Het voelt als de dag van gisteren dat de 2e editie van het jaarlijks terugkerende metalfestival plaatsvond. Het festival staat nog in menig geheugen gegrift. En dat is niet zo raar, aangezien namen als Betraying the Martyrs, Ingested en Bleeding Gods toen het podium beklommen.

Zweedse death metalband Entombed A.D. wordt geïnspireerd door uiteenlopende acts als Autopsy, Motörhead en Discharge of Kiss. Dit resulteert in een stijl die sommige fans death ’n roll noemen. Met albums Back to the Front en Dead Dawn staat Entombed A.D. klaar om terug te keren. Sneller, strakker en verpletterender dan alles wat ze eerder hebben geproduceerd.

BAEST heeft zich met succes gevestigd als een van de meest veelbelovende metalacts uit Denemarken in de afgelopen jaren! Ze speelden festivals zoals Summer Breeze, Copenhell, Roskilde, Royal Metal Fest en ondersteunde bands als Abbath, Hatebreed, Dying Fetus en Decapitated.

In de nacht van 26 april in 1986 vond een wereld veranderend ongeval plaats in de kerncentrale van Tsjernobyl in Oekraïne. Geïnspireerd door deze catastrofe en de gevolgen ervan verpulverde deze zeer uitgestraalde Duitse band Cytotoxin de Death Metal-wereld in 2010.

Screamer staat stevig met hun voeten geplant in de diepe tradities van heavy metal. Met ruim 300 shows op hun naam, brullende gitaren en beukende drums zorgen ze voor een energieke show om nooit te vergeten.

Freedom Call is een act uit Zuid-Duitsland die synoniem staat voor anthemnic melodieuze metal, drijvende grooves evenals optimistische teksten.

De invloeden van Voice Of Ruin, zowel modern als klassiek, zijn door de jaren heen geëvolueerd, maar de stijl blijft moeilijk te categoriseren. Sommigen beweren dat Voice Of Ruin een melodieuze death metal destilleert, terwijl anderen noten van groove, thrash en zelfs black metal zullen vinden.

The Voynich Code is een 4-koppige moderne metalband die brute deathcore levert. Hun geluid wordt beschreven door onvoorspelbare storingen, groovy drums verstrengeld met enigmatische en mysterieuze keyboards, en shreddy gitaarsolo’s, die het beste van metal bieden, met melodieuze sonoriteiten en snelle death metal patronen.

Symfonische black metal uit de koudste diepten van Siberië. Welicoruss verscheen 2 jaar geleden in Europa en ze spelen al festivals zoals Hellfest, Ragnarok, Wolfszeit Open Air en nog veel meer.

In maart 2018 ondersteunde Align The Tide de legendarische band ‘Mushroomhead’ tijdens hun Amerikaanse tournee in verschillende grote steden. In april heeft de band een officieel contract getekend met Cleopatra Records en kijkt ernaar uit om verder te gaan in de muziekscene.

De gloednieuwe EP is een enorme stap voorwaarts voor de Nederlandse death / thrashers IZEGRIM. Met ‘Beheaded By Trust’ gaat IZEGRIM opnieuw internationale podia in vuur en vlam zetten!

Betreed het nieuwe zenuwslopende death-metal universum van Dictated, dat op 25 oktober 2019 het album ‘Phobos’ uitbracht.

Frontstreet is een Nederlandse band gevormd eind 2015. Kort na hun oprichting brachten ze hun debuut EP uit ‘Under Pressure’. De band heeft shows gespeeld door het hele land inclusief ondersteuning voor Crazy Town, Fleddy Melculy, Hacktivst, Dope D.O.D. en Hollywood Undead.

Vanaheim is een energieke mix tussen epische pagan metal en de typische, pakkende folk metal kruipt diep onder je huid en brengt je in beweging. Of je het wilt of niet!

Uit Den Haag komt Nederland uit Rages Of Sin, een deathrash-act die in 2009 werd opgericht. Rages Of Sin is momenteel bezig met het opnameproces van hun eerste full-length album dat  eind 2019 gaat uitkomen.

Abrupt Demise is death metal. Het jaar 2019 wordt gedomineerd door een Spaanse en een Amerikaanse tournee en de opname van het debuutalbum “The Pleasure To Kill And Grind”, dat in april 2020 het daglicht zal zien.

Iron Laiden (tribute band) speelt al tien jaar klassiekers van Iron Maiden, dé heavy metal machine uit de jaren ’80. Ook nummers die Iron Maiden zelf niet meer speelt komen voorbij. En het talent van bassist Harald Thierry komt eng in de buurt bij dat van Steve Harris himself.

 

Met Metalcon als voorloper zijn de verwachtingen voor The Hague Metal Fest hoog. Met Bodyfarm als headliner (2018) is dat gezien de opkomst gelukt.

3voor12