THE CONGOS en THE GLADIATORS

Reggae Legends Double-Bill

zondag 23 juni 2024

Op zondag 23 juni 2024 slaan de Congo’s en de Gladiators de handen ineen voor een dubbel bill-show in PAARD. Laat je betoveren door de heerlijke reggaeklanken die de bands door de Grote Zaal zullen laten galmen.

Met een Double Bill combineren we twee acts waarvan wij denken dat ze muzikaal perfect bij elkaar passen. Twee hoofdacts betekenen dubbel zoveel ontdekkingen en dubbel zoveel plezier.

Reggae
koop tickets
  • €34,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

De Congo’s
De Congos is een van de laatste Jamaicaanse groepen die sinds de jaren 70 in hun oorspronkelijke formatie zijn gebleven, en je voelt natuurlijk die eenheid, die krachtige cohesie tijdens hun concerten die net zo goed echte rastafarische bijeenkomsten zijn. Inderdaad, Cedric Myton, Ashanti Roy, Watty Burnett en Talash, de nieuwste aanwinst, zijn echte Rastafari’s die leven en handelen volgens het beeld dat ze uitdragen en die dicht bij hun wortels en principes zijn gebleven. Hun bekendheid is natuurlijk in de eerste plaats opgebouwd rond het legendarische album “Heart of the Congos”, opgenomen in de legendarische Black Ark studio van Lee “Scratch” Perry en bevat pareltjes van reggae roots die hun vocale prestaties in de schijnwerpers zetten, zoals “La La Bam Bam”, “Open The Gate” of “Congo Man”, maar vooral de beroemde “Fisherman” die door het tijdschrift Rolling Stone wordt beschouwd als een van de tien beste reggae-nummers aller tijden. Zoals veel andere artiesten uit die tijd zijn ze de laatste jaren minder productief geweest, maar hun laatste twee albums “Swinging Bridge” en “Back In The Black Ark” (opnieuw opgenomen met Lee Perry) bevatten elk tijdloze nummers gedragen door uitzonderlijke vocale harmonieën, zoals “Ten Million Chariots”, “Spiritual Organization”, “La La Bella”, “Garden of Life” of “Old Time Friend”, om er maar een paar te noemen. Altijd onvermoeibaar gaan ze weer de studio in om een nieuw album op te nemen dat in het voorjaar van 2024 zal worden uitgebracht ter gelegenheid van een Europese tournee waar ze het podium zullen delen met de Gladiators, een andere grote naam in de Jamaicaanse muziek. Maak je klaar voor geweldige feestelijke momenten.

De Gladiators
De Gladiators werden opgericht in 1967 door Albert Griffiths, die deze naam koos nadat hij gladiatorengevechten had gezien in de film “Ben Hur”. Het idee van mannen die vochten voor hun vrijheid, in lijn met de strijd tegen Babylon, sprak de Rastafari direct aan en blijft vandaag de dag nog steeds verbonden met de strijd tegen de hardheid van het leven in Jamaica. Ze schreven iconische nummers van de Roots Rock Reggae uit de jaren 70 zoals “Hello Carol”, “Bongo Red” of “Roots Natty”, maar het was in 1976 met de release van het legendarische “Trenchtown Mix Up” bij Virgin dat ze internationale bekendheid verwierven en het podium deelden met andere grote namen in de reggae zoals Toots & the Maytals, U-Roy of Jimmy Cliff in Europa of de VS. Sinds die tijd hebben ze altijd getourd, en in 2004 besloot Albert Griffiths met pensioen te gaan en het leiderschap van de Gladiators over te dragen aan zijn zoon Al bij de release van het album “Father and Sons”, waarbij zijn andere zoon Anthony al sinds 1997 de drums in de band speelde. De gelijkenis van Al met zijn vader was verbluffend, zowel qua uiterlijk als qua stem, dus het publiek accepteerde al snel dat hij deze fakkel overnam. Na de release in 2019 van het laatste album “Roots Legacy”, bestaande uit zowel nieuwe nummers als grote klassiekers van de groep die ze natuurlijk ook live speelden, hadden de Gladiators hun tournees hervat. Helaas heeft Covid dit momentum gestopt, en dus kijken ze enorm uit naar het samenkomen met een andere belangrijke groep uit de geschiedenis van de Jamaicaanse reggae, The Congos, voor een tournee die nu al memorabel belooft te worden.

THE CONGOS en THE GLADIATORS

zondag 23 juni 2024

koop tickets