THA DOGG POUND [GEANNULEERD]

kenmerkende gangster hiphop

dinsdag 2 april 2024

Dit concert is wegens gezondheidsredenen geannuleerd, kaartkopers hebben hierover een mail ontvangen.

Het duo Tha Dogg Pound, bestaande uit de rappers Kurupt en Daz Dillinger, vormde een essentieel onderdeel van Death Row Records, een invloedrijk platenlabel in de Amerikaanse hiphopindustrie van de vroege tot midden jaren 90. Naast Tha Dogg Pound waren wereldberoemde artiesten als Tupac, Dr. Dre en Snoop Dogg getekend bij Death Row Records. Hoewel het label slechts één album van Tha Dogg Pound uitbracht, genaamd “Dogg Food” in 1995, bleef het duo in de daaropvolgende jaren een blijvende indruk maken. Met hun kenmerkende gangster hiphopgeluid nemen ze luisteraars mee terug naar de jaren 90. Het album “Dogg Food” wordt beschouwd als een klassieker in het genre. Deze hiphop-iconen treden op 2 april 2024 op in de Grote Zaal van PAARD!

90's hiphop gangster rap hiphop west coast
geannuleerd
  • €30,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Kurupt en Daz werden voor het eerst samen aangekondigd als Tha Dogg Pound met “Niggas Don’t Give a Fuck,” hun bijdrage aan de soundtrack van Poetic Justice in 1993. Later dat jaar verschenen ze opnieuw als Tha Dogg Pound op Doggystyle, het solodebuut van Snoop Doggy Dogg, waar ze te horen waren op verschillende nummers, waaronder de hitsingle “Doggy Dogg World.”

Het debuutalbum ‘Dogg Food’ van Tha Dogg Pound wordt beschouwd als een klassieker in de westcoast hiphop uit de jaren 90. Ze brachten dit album uit in 1995, wat tevens hun eerste en enige album was bij Death Row Records. Het album was een groot succes en bereikte de top van de Billboard 200 album chart. De grootste hit van het album, “Let’s Play House,” belandde ook in de hitlijsten. Tha Dogg Pound bleef daarna actief en rapte zowel op 2Pac’s All Eyez on Me als op Snoop’s Tha Doggfather.