TENTEMPIÉS

donderdag 5 oktober 2017 2017

Muziek voor het hoofd en het lichaam. Dat hoor je niet meer elke dag. De Amsterdamse band TenTemPiés met het Chileense bloed in de aderen zet je tegelijk aan het denken en aan het dansen. De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan. Met hun eigenzinnige mix van rock, ska, reggae en rumba heeft TenTemPiés behoorlijk wat kilometers gemaakt: van Chili tot China, de band ontketent bij iedere show een waar volksfeest.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Na festivals als Paaspop, Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross en tours door Europa, Chili en zelfs China brengen ze eind 2014 hun vurige tweede album ‘Rebelucionario’ uit, geproduceerd door Pieter Both (BEEF!). De Wereld Draait Door, Noorderslag en vele zomerfestivals volgden waar ze hoge ogen gooiden.

Nu is het tijd voor hun zelfgeproduceerde, derde album: A Mi Propio Paso. Deels opgenomen in Argentinië door niemand minder dan Mario Breuer, verantwoordelijk voor het geluid op legendarische platen uit de Zuid-Amerikaanse rockgeschiedenis, zoals Vasos Vacios van Los Fabulosos Cadillacs’. “Het is een erg persoonlijke plaat geworden”, aldus frontman en zanger Maurino. “We zijn echt op zoektocht geweest naar onszelf, onze identiteit. A Mi Propio Paso (‘in mijn eigen pas’) vertelt over het pad dat we hebben gekozen in het leven, in de muziek, in de liefde. Van de momenten van wanhoop tot aan euforie… Dit werk komt recht uit ons hart en is het resultaat van een bijna 9 jaar durende reis die voelt alsof we nog maar net zijn vertrokken.”

 

Mama Franko

Mama Franko is een waar feestje voor je oren. Acht muzikanten met verschillende achtergronden doen ieder een duit in een muzikaal zakje, met een verrassende en dansbare sound als resultaat. Reggae, Funk, Hiphop, Balkan en Ska zijn de hoofdingrediënten van deze explosieve muzikale cocktail. Elk optreden maakt Mama Franko het publiek wild met hun aanstekelijke energie. Beukende beats, pompende bas, manische gitaren, dwaze blazers, rapfilosofieën en ferme zang; deze absurde combinatie dwingt toeschouwers tot ongegeneerd feesten.

“ Ze bewezen het al op Paaspop, maar TenTemPiés is een festivalzekerheidje. Euforisch optreden!" “

3voor12 over het optreden tijdens Bevrijdingsfestival