Sanderbaks.com
zaterdag 2 maart 2019

TENTEMPIÉS

Na tien heerlijke jaren vol hard werk, mooie avonturen en prachtige vriendschappen heeft TenTemPiés besloten er mee stoppen. Voordat het zover is zal de band eerst nog in passende stijl afscheid nemen van hun fans met een laatste clubtour door Nederland.

“We zijn dankbaar dat we al die jaren onze eigen muziek hebben mogen maken en nog belangrijker, dat we die muziek hebben mogen delen met de wereld. Iedere noot, iedere glimlach naar elkaar en het publiek kwam uit het hart. Door ontwikkelingen in onze levens merken we dat het niet veel langer mogelijk is om dezelfde volle 100 procent te kunnen geven zoals voorheen; en dat is nooit de bedoeling geweest. Het is alles of niets. Voor onszelf en vooral voor ons publiek.”

Met hun aanstekelijke mix van rock, reggae, ska en rumba heeft TenTemPiés behoorlijk wat kilometers gemaakt: van Chili tot China, de Amsterdamse band met Chileens bloed ontketent bij iedere show een waar volksfeest. De feestelijke shows krijgen een extra lading door strijdbare teksten, geïnspireerd door politieke kwesties en sociale onrechtvaardigheid wereldwijd.

Latin AlternativeLatin RockReggaeReggae Rockska
Archief
  • € 12,50
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Drie albums en vele tours later vierde TenTemPiés in maart 2018 hun tienjarige jubileum met hun grootste headline show ooit: een zinderende avond in de grote zaal van Paradiso. Hun meest recente single ‘Only You’, geproduceerd door Perquisite, kwam afgelopen zomer uit en draagt ook de titel van hun afscheidstour. Dit betekent echter niet het einde: de bandleden blijven volop muziek maken met hun eigen muziekprojecten.

“TenTemPiés is niet alleen een band op het podium; wij zijn ook een hechte groep buiten de bühne om en dat zal niet veranderen. We zijn familia, ondanks dat we niet meer in deze formatie of onder deze naam zullen spelen.”

Kom TenTemPiés nog één keer live mee maken tijdens dit spetterende afscheidsconcert!

Bij een band als TenTemPiés hoort natuurlijk een voorprogramma waar we minstens net zo vrolijk van worden. Son de Aquí voldoet zonder twijfel aan deze omschrijving. De maar liefst zes muzikanten zorgen er met hun vurige mix van latin en elektronisch voor dat de heupen goed opgewarmd zullen worden en het voelt alsof de zon alweer hoog aan de hemel staat!

''Vanaf de eerste noot danst de mensenmassa zonder remmingen.''

– Mayke Westerink voor Fontyslive.nl