woensdag 17 oktober 2018

TAMIKREST

“One of the best bluesbands to come out of the Sahara”

Paard is heel trots deze woestijnrockers te mogen verwelkomen. Tamikrest komt niet zomaar spelen, Tamikrest komt een verhaal vertellen.

Een Algerijnse band die in aanraking komt met Westerse rockartiesten als Jimi Hendrix, Bob Marley, Pink Floyd en Mark Knopfler? Het magische eindresultaat daarvan is Tamikrest. De band maakte met ‘Chatma’ (2013) één van de allerbeste Toeareg albums ooit uitgekomen, aldus Written in Music en talloze benoemingen in ‘Album Of The Year’ lijsten (World Music Charts Europe onderstrepen dat dat geen overdreven stelling was.

Koop tickets
  • € 18,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

De critici vielen met bosjes voor de intense en meeslepende muziek met vervlochten gitaarpatronen en pulserende ritmes, waarin genres als psychedelica, funk en artrock als vanzelf wordt verweven met de muzikale traditie van Toeareg: zodanig van je stoel af trappend dat je hen met recht de ‘sultans of swing’ zou kunnen noemen.

Maar wie de geschiedenis van Tamikrest kent, weet dat het niet enkel feest kan zijn: het repertoire beslaat net zo goed intense, en meeslepende nummers waarin het verdriet doorklinkt om hun geboortestad Kidal dat door oorlog, vervolgingen en politieke instortingen is geteisterd. Zo heeft het meest recente album dat afgelopen maart 2017 uitkwam, dezelfde titel meegekregen en is ‘Kidal’ een eerbetoon aan haar historische thuisbasis. Af en toe beklemmend, bij vlagen heerlijk dromerig, maar altijd wonderschoon.

They are growing big and strong... guitar wailing like Neil Young's while percussion drives the beat. It must be a great experience to watch them live

Roberto – fan

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.