woensdag 17 oktober 2018

TAMIKREST

Samira’s Blues

“One of the best bluesbands to come out of the Sahara”
Paard is heel trots deze woestijnrockers te mogen verwelkomen. Tamikrest komt niet zomaar spelen, Tamikrest komt een verhaal vertellen.

Een Algerijnse band die in aanraking komt met Westerse rockartiesten als Jimi Hendrix, Bob Marley, Pink Floyd en Mark Knopfler? Het magische eindresultaat daarvan is Tamikrest. De band maakte met ‘Chatma’ (2013) één van de allerbeste Toeareg albums ooit uitgekomen, aldus Written in Music en talloze benoemingen in ‘Album Of The Year’ lijsten (World Music Charts Europe onderstrepen dat dat geen overdreven stelling was.

Archief
  • € 15,50
  • € 15,50
  • € 18,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De critici vielen met bosjes voor de intense en meeslepende muziek met vervlochten gitaarpatronen en pulserende ritmes, waarin genres als psychedelica, funk en artrock als vanzelf wordt verweven met de muzikale traditie van Toeareg: zodanig van je stoel af trappend dat je hen met recht de ‘sultans of swing’ zou kunnen noemen.

Maar wie de geschiedenis van Tamikrest kent, weet dat het niet enkel feest kan zijn: het repertoire beslaat net zo goed intense, en meeslepende nummers waarin het verdriet doorklinkt om hun geboortestad Kidal dat door oorlog, vervolgingen en politieke instortingen is geteisterd. Zo heeft het meest recente album dat afgelopen maart 2017 uitkwam, dezelfde titel meegekregen en is ‘Kidal’ een eerbetoon aan haar historische thuisbasis. Af en toe beklemmend, bij vlagen heerlijk dromerig, maar altijd wonderschoon.

Samira’s blues: Magnetiserende Noord-Afrikaanse spirituals en originals in Arabisch, Tamazight en Frans.

Samira Dainan volgt het nomadische spoor van haar voorouders, ze leeft in de sahara van Marokko, woont ceremonies bij in het Atlasgebergte en de Sous-regio, en raakt in vervoering tijdens spirituele nachten (Gnaoua lila) in Essaouira. Terug in Amsterdam schrijft en componeert ze bezielde songs voor haar band. De arrangementen zijn gemaakt door Bas Gaakeer op gitaar.

 

Paard over TAMIKREST

Voor de liefhebbers van wereldmuziek! Algarijnse woestijn blues rockers van de Toeareg bevolkingsgroep. Net als hun muzikale tijdsgenoot Tinariwen is Tamikrest ook een band die de muzikale identiteit van de Sahara regio bepaalt. Echt een persoonlijke favoriet. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur
They are growing big and strong... guitar wailing like Neil Young's while percussion drives the beat. It must be a great experience to watch them live

Roberto – fan

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur