SYMPHONIC JUNCTION: Residentie Orkest met Roos Meijer

zondag 4 juni 2023 2023

Songwriter en muzikant Roos Meijer is zo’n type dat je nodig hebt om de wereld te veranderen: getalenteerd, creatief en geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken. Voor het Residentie Orkest is dan ook de tijd rijp om dit jonge talent een podium te bieden in PAARD. Live laat ze grote indruk achter door haar dynamische set, bijzondere verhalen, onderscheidende schrijfstijl en pure performance. Voor deze speciale avond klinken haar nummers in een orkestrale versie. Verwacht melancholieke alt-folk die het hart raakt, en dat in een klassiek jasje.

 

archief
  • €21,50 *
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 20:15
Nieuwsbrief

Al van jongs af aan voelt Meijer de drang om haarzelf te uiten via muziek en woord. Ze leent haar muziek aan ongehoorde verhalen van mensen van over de hele wereld. Haar EP ‘Maktub’ ging over vluchtelingen en voor haar debuutalbum liet zij zich inspireren door gesprekken die ze voerde met ‘changemakers’; mensen die zich actief inzetten voor de maatschappij.

 

Voorafgaand aan deze Symphonic Junction geniet je van een voorprogramma met Notes, Beats & Bars.

Bij Notes, Beats & Bars staat improvisatie centraal. Muziek krijgt vorm tijdens jamsessies met rappers van het Haags HipHop Centrum en musici van het Residentie Orkest. Vanuit een verkennend samenspel wordt onder artistieke leiding van jazzviolist en componist Tim Kliphuis de muziek en tekst bedacht en uitgewerkt. Het resultaat is een spannende uitwisseling tussen de twee verschillende muzikale werelden rap en klassiek, inspelend op actuele thematiek die de rappers zelf hebben ingebracht. 

Notes, Beats & Bars: 20:15
Roos Meijer: 20:30

“ Op de EP worden kwetsbare en indringende verhalen verteld onder de begeleiding van een mengelmoes aan westerse en oosterse klanken, de samenkomst van haar belevenissen in Griekenland. Onheilspellende altviolen, de tokkel van een akoestische gitaar en de prachtige stem van Roos Meijer die zich een weg baant door het kale landschap van de instrumentatie. “

The Daily Indie