zaterdag 22 september 2018

SJ: Residentie Orkest ft Peter Beets

Chopin Meets The Blues: het Residentie Orkest met pianist Peter Beets en dirigent Jasper de Waal
Edisonwinnaar Peter Beets, één van de grootste jazzpianisten allertijden, is technisch briljant en combineert tijdens deze voorstelling de diepte en zwaarte van Chopin’s composities met het frisse en lichte van swingende blues. Het ultieme bewijs dat muziek van Chopin een fantastisch uitgangspunt voor jazz kan zijn. Verwacht improvisaties & swingende sonatines in een betoverende muzikale achtbaan.

– “Outstanding compositions. Fantastic timing. Brilliant.” – Jazzreview over Peter Beets
– “The swing is infectious and there’s clarity of sound that is a hallmark of Peter’s playing throughout.” – Andrew Hovan, All About Jazz

 

Archief
  • € 15,00
  • € 20,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:15

*incl € 2,50 servicekosten

De Amerikaanse swing van Gershwin, de klassieke eenvoud en perfectie van Beethoven en Haydn, de virtuoze muziek van Chopin en het improvisatietalent van de Nederlandse jazzpianist Peter Beets vormen de ingrediënten van deze avond. De muziek komt van alle kanten en kan letterlijk overal opduiken: op het balkon, aan de bar, midden in de zaal en zelfs op het podium. Van nog dichterbij meemaken kan niet!

Peter Beets wordt wereldwijd gezien als een van de grootste jazzpianisten aller tijden. Door zijn succesvolle optredens en zijn geliefde bewerkingen van klassieke muziek is zijn publiek uitgegroeid tot een vaste schare trouwe fans. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live, beide Edison genomineerd.

Let op dit is een concert met staanplaatsen!
Paard is een poppodium, hetgeen betekent dat de zaal geen zitplaatsen maar staanplaatsen heeft. Alleen voor mensen die slecht ter been zijn kunnen we een uitzondering maken. Indien u voor een zitplaats in aanmerking wil komen, kunt u tot 48 uur voor aanvang van het betreffende concert uw wens kenbaar maken via [email protected]. Geef in de mail duidelijk aan onder welke naam u de zitplaats(en) wil reserveren en voor welke editie van Symphonic Junction. Let op: er zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

Straight ahead excellence. A world class jazz act.

Down Beat