vrijdag 19 februari 2021

SUBROUTINE PRESENTS: HOWRAH & THE AVONDEN [LIVESTREAM]


Deze livestream is gratis te bekijken via >
www.paard.nl/event/livestream-subroutine-records/

Subroutine presents twee acts uit hun indrukwekkende roster, live vanuit PAARD. Te beginnen met Howrah, wiens muziek nog het beste te omschrijven is als melodieuze noise rock, met meeslepende dynamiek en dissonante gitaren. Het Nederlandstalige en ietwat duistere The Avonden, rond gitarist en liedjesschrijver Marc van der Holst, maakte volgens de Volkskrant ‘de mooiste Nederlandstalige plaat van 2018’, en grijpt terug naar de sound van de 90’s.

90sindielo-finoiserock
  • Gratis
  • Online livestream (vanuit PAARD)
  • 20:45
  • 21:00

The Avonden
De band rond zanger, gitarist en liedjesschrijver Marc van der Holst maakte met ‘Wat een cirkel is’ – een album vol liedjes die handelen over brandende kerken, over 17 zijn, teenage riot en zacht, rood licht –  volgens de Volkskrant ‘de mooiste Nederlandstalige plaat van 2018’. Daarvoor brak de band al door bij een groter publiek liefhebbers met ‘Nachtschade’; een plaat vol vernuftige, fictionele miniaturen over bramenjam, praten met dieren, een 20-delige messenset en de liefde. Afgelopen zomer verscheen een nieuwe 7″ single van The Avonden, met daarop Nederlandstalige covers van The Cure en The Jesus and Mary Chain, als feestelijke 100ste release van label Subroutine. In december volgden vinyl-heruitgaven van de eerste twee albums. Een nieuwe EP staat in de steigers.

HOWRAH
HOWRAH is een vierkoppige band, ontstaan uit de as van twee illustere bands. Zanger/gitarist Cees Appeldoorn was de spil in de band Zoppo, terwijl drumster Ineke van Duivenvoorde en bassist Aico Turba jarenlang de ritmesectie van de band Space Siren vormden. De meest recente toevoeging aan de band is gitarist Bart Schotman (Howl Ensemble)  In 2018 verscheen debuutalbum ‘Self_Serving Strategies’ bij Subroutine. OOR noemde het een ‘briljant debuut’ en de Volkskrant een ‘superieure gitaarplaat’. In mei 2021 verschijnt opvolger ‘Bliss’.