vrijdag 8 december 2017

SPINVIS

Vijf jaar na ‘Tot Ziens, Justine Keller’ is Spinvis terug met een tour en een nieuw album ‘Trein/Vuur/Dageraad’. Spinvis zorgt er bij elk concert opnieuw voor dat zijn verhalen op een bijzondere wijze worden verteld.

De tournee vindt plaats in het jaar dat Spinvis, het alias van Erik de Jong, zijn derde lustrum viert als artiest, een jubeljaar dat luister wordt bijgezet met het verschijnen van zijn vierde langspeler ‘Trein Vuur Dageraad’. Een album waarmee hij zichzelf overtreft, zo stelde een toonaangevende Belgische journalist. Een boute stelling, gezien het de opvolger is van het buitengewoon goed ontvangen ‘Tot Ziens Justine Keller’ en Spinvis’ eerdere platen stuk voor stuk ‘goud’ zijn geworden (het debuut is inmiddels zelfs ‘platinum’).

 

Archief
  • € 17,50
  • € 20,00
  • € 22,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Anno 2017 wordt Spinvis live begeleid door een vijfkoppige band met Saartje Van Camp (cello, toetsen, zang), Marcel van As (drums, samples, bas, zang), Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, piano, zang), Diede Oosterveen (piano, bas, gitaar, zang) en Merel Junge (viool, eufonium en trombone).

Al jaren staat Erik de Jong bekend om zijn briljante vorm van het versmelten van de Nederlandse taal en melodieën. Zo weet iedereen dat ‘ie alleen maar wil zwemmen en kunnen we meefluiten met ‘Bagagedrager’.

Op 8 december komt Spinvis naar het Paard en kunnen we genieten van oude klassiekers en nieuwe favorieten.

Paard over SPINVIS

Erik de Jong is naast woordkunstenaar, geluidjestovenaar, meesterverteller, briljant songwriter en slangenbezweerder ook gewoon een ontzettend aardige man. Bella Hay,
Muzikant bij Tears & Marble, DJ
Nieuwe nummers ‘De Kleine Symfonie’ en ‘Van de Bruid en de Zee’ zijn juwelen van inventiviteit.

NRC Handelsblad