Philine van den Hul
vrijdag 8 februari 2019

SON MIEUX

Vrou.ka

Son Mieux is het alter ego van Camiel Meiresonne. Zesentwintig jaar oud, allerminst doorsnee tienerjaren achter zich. Hij speelde al op zijn elfde in een bandje en is professioneel muzikant sinds zijn veertiende. Wat vier jaar geleden begon als een akoestische soloproject is uitgegroeid tot een geoliede, stijlvolle synthipop-band. Gloed- en soulvol, zes man sterk. In hun gelederen ook Camiels broertje Quinten te horen op toetsen en gitaar.

En ze hebben ons lang laten wachten, maar het is eindelijk zover. Son Mieux komt met hun debuutplaat en daar hoort natuurlijk een héél groot feest bij. De Haagse trots gaat al vanaf het begin van zijn carrière als een speer. Zo werd single ‘Even’ 3FM Megahit en was de band regelmatig te gast bij o.a Radio 2, Veronica, Radio 538, De Wereld Draait Door en RTL Late Night. En dan hebben we nog niet eens gesproken over de 12 miljoen streams op Spotify. Op deze avond wordt het debuutalbum eindelijk onthuld: Faire de Son Mieux.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Op het nieuwe album staan tien pure, afgeronde popliedjes met onweerstaanbare hooks en refreinen. Met een persoonlijk verhaal als in de beste folk, maar ook met een elektronische onderlaag. Deze combinatie resulteert in gesoigneerde, immer dansbare muziek met een diepe emotionele lading. Voilà: het DNA van de Son Mieux-sound. Groot hart, koel hoofd. Camiel Meiresonne is Son Mieux en vice versa.

Vrou.ka
Het voorprogramma van deze avond mag er zeker wezen. Vrou.ka maakt Melodische pop met een edgy randje en Afrikaanse invloeden. Julie Pesch en Ayisha Thomas zorgen ervoor dat je je heupen lekker los kunt gooien op de exotische vibe van hun lekkere electro. Tegelijk dansbaar met een edgy randje gezongen in Afrikaanse slang.