woensdag 30 oktober 2019

SIOEN plays ‘PAUL SIMON’s GRACELAND’

In 1986 schreef Paul Simon geschiedenis met zijn legendarische album Graceland, waarin hij met een selectie Zuid-Afrikaanse muzikanten een unieke sound vol Afrikaanse ritmes neerzette. Die sfeer en sound worden zondermeer geëvenaard door singer-songwriter Sioen, die met zijn live concert ‘Sioen plays Graceland’ een ijzersterke interpretatie van het oorspronkelijke album neerzet.

Archief
  • € 27,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Sioen reisde in 2007 voor Oxfam naar Soweto, op zoek naar plaatselijk muzikaal talent. Het resultaat: een overweldigende interculturele blend van stijlen en ritmes; precies wat Paul Simon meer dan dertig jaar geleden voor ogen had met zijn tot de verbeelding sprekende project, dat de Afrikaanse muziek wereldwijd een gezicht gaf.

Sioen’s Graceland revival is een waardig eerbetoon aan de kwaliteiten van Paul Simon. Dat kan ook niet anders met de verzameling talent die hij hiervoor bijeenbracht, met onder andere de backing vocals uit Soweto en percussionist N’Faly Kouyaté uit Guinea, bekend van het Afro Celt Sound System. Nu op tournee door Nederland met de grote songs van Graceland, zoals ‘You can call me All’, ‘Diamonds on the soles of her shoes’ en ‘Under African skies’. Graceland is op indrukwekkende wijze herboren!