woensdag 30 oktober 2019

SIOEN plays ‘PAUL SIMON’s GRACELAND’

In 1986 schreef Paul Simon geschiedenis met zijn legendarische album Graceland, waarin hij met een selectie Zuid-Afrikaanse muzikanten een unieke sound vol Afrikaanse ritmes neerzette. Die sfeer en sound worden zondermeer geëvenaard door singer-songwriter Sioen, die met zijn live concert ‘Sioen plays Graceland’ een ijzersterke interpretatie van het oorspronkelijke album neerzet.

Koop tickets
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Sioen reisde in 2007 voor Oxfam naar Soweto, op zoek naar plaatselijk muzikaal talent. Het resultaat: een overweldigende interculturele blend van stijlen en ritmes; precies wat Paul Simon meer dan dertig jaar geleden voor ogen had met zijn tot de verbeelding sprekende project, dat de Afrikaanse muziek wereldwijd een gezicht gaf.

Sioen’s Graceland revival is een waardig eerbetoon aan de kwaliteiten van Paul Simon. Dat kan ook niet anders met de verzameling talent die hij hiervoor bijeenbracht, met onder andere de backing vocals uit Soweto en percussionist N’Faly Kouyaté uit Guinea, bekend van het Afro Celt Sound System. Nu op tournee door Nederland met de grote songs van Graceland, zoals ‘You can call me All’, ‘Diamonds on the soles of her shoes’ en ‘Under African skies’. Graceland is op indrukwekkende wijze herboren!

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur