SHE GOT GAME

Daar waar je heerlijk kunt dansen op de beste '90's Hip Hop & R&B van de beste female dj's! #safeclubbing

vrijdag 8 maart 2019 8368

You’ve got game, we’ve got game, he got game, SHE got game…

Om Internationale Vrouwendag 2019 te vieren organiseert SHE GOT GAME de eerste #Safeclubbing clubavond van Den Haag.

Daar waar het niet uitmaakt wie je bent of hoe je eruitziet, als je maar relaxed doet. Daar waar iedereen welkom is die weet hoe je een mooi en gezellig feestje houdt met respect voor iedereen.
Daar waar je heerlijk kunt dansen op de beste ’90’s Hip Hop & R&B van de beste female dj’s!

Line-up:
23:00-00:30 Mies Luid
00:30-02:30 Bonita Djugumovic
02:30-04:00 DJ Mixturess

MC: Pink Oculus

SHE GOT GAME wordt georganiseerd in samenwerking met het Paard, Emancipator NL en Rutgers, om awareness te vragen vóór Safe Clubbing en tégen geweld tegen vrouwen. Kom mee dansen op deze unieke clubavond en zet samen met ons de nieuwe standaard neer voor veilig en gezellig uitgaan in Den Haag!

90s Dance Hip Hop- R&B urban
archief
  • Kleine Zaal
  • 23:00
  • 23:00
Nieuwsbrief

⭐ FAQ ⭐

Wat is She Got Game?
She Got Game is een ‘90s urban clubavond in het Paard in Den Haag, op Internationale Vrouwendag 2019. She Got Game is gebaseerd op het gezegde ‘He Got Game’, een algemene term voor talentvolle basketballers, maar betekent ook dat een man goed is in vrouwen versieren. Het refereert daarnaast naar de ‘90’s basketbalfilm met Denzel Washington, met bijbehorende soundtrack van Public Enemy. Maar waarom kunnen vrouwen geen ‘Game’ hebben? Juist op Internationale Vrouwendag eren we hen die dat overduidelijk hebben bewezen. Want wij vinden dat iedereen, ongeacht gender of seksuele voorkeuren, game kan en mag hebben.

Wat is Safe Clubbing?
We vieren tijdens She Got Game niet alleen het vrouw zijn, in de breedste zin van het woord, we vragen ook aandacht voor Safe Clubbing. Dit is de term voor een veiliger uitgaan voor iedereen. Als je uitgaat wil je het toch vooral leuk hebben, wie je ook bent. Maar de praktijk leert ons dat dit niet voor iedereen zo voelt. Ongewenste aanrakingen, ongepaste, respectloze of beledigende opmerkingen tot zelfs gender- of lgbtqi-gerelateeerd geweld lijkt onderdeel van het nachtleven te zijn geworden. En anders wel bij het naar huis gaan. Het effect: minder mensen voelen zich op hun gemak tijdens het uitgaan of blijven zelfs liever thuis om deze reden. Het mooie is: we zijn er zelf verantwoordelijk voor, dus we kunnen het ook omdraaien. She Got Game wil mensen bewust maken van dit probleem en een nieuwe norm bepalen, samen met jou!

Waarom is het nodig?
In een onderzoek uitgevoerd in Rotterdam kwam aan het licht dat 77% van de vrouwen in het afgelopen jaar te maken heeft gehad met ongewenst seksueel gedrag. Geweld en ongepast gedrag in het uitgaan is een niet te onderschatten onderdeel van geweld tegen vrouwen. En meer dan 90% van het geweld tegen vrouwen wordt veroorzaakt door mannen… Geweld tegen vrouwen is dus een mannenprobleem, wat wij mannen kunnen en moeten oplossen. Wordt het voor ons ook alleen maar leuker op!

Wat merk je er van tijdens de avond zelf?
Allereerst willen we dat jij het ontzettend naar je zin hebt tijdens She Got Game! Gezelligheid, goede muziek en een relaxte sfeer zijn het belangrijkste doel van She Got Game. En dat kan alleen als jij je veilig en op je gemak voelt. Omdat we vooral geen mensen willen uitsluiten of teveel regels willen opleggen, ligt de nadruk vooral op bewustwording. Er is aandacht voor de ‘Ben je oké?’ campagne en er is, voor die erin geïnteresseerd zijn, meer informatie beschikbaar over het onderwerp. Mocht er alsnog iets gebeuren waarbij jij je niet oké voelt? Richt je dan vooral op de beveiliging of op barmedewerkers, en zij zullen je verder helpen.

Zijn mannen welkom?
Maar natuurlijk! She Got Game is een inclusief feest, iedereen is welkom. Als je je maar gedraagt!
Uitgaan lijkt ons alleen maar leuk als iedereen zichzelf kan zijn, met respect naar anderen.
Daar zijn juist mannen voor nodig die het hier mee eens zijn en zich durven uit te spreken naar andere mannen die dit nog niet inzien.

#Butnotallmen
Ja ja, we know… Maar net zo goed als dat je een campagne tegen alcohol in het verkeer aan alle gebruikers in het verkeer richt, is het belangrijk dat ook alle mannen zich bewust zijn van dit issue.
Ben jij een good guy? Mooi! Maar ben je je ervan bewust dat je niet zelf geweld hoeft te plegen om er aan bij te dragen? Een ongewenste aanraking, onnodig lang staren, een seksistische opmerking, een grapje onder de jongens, het draagt allemaal bij aan toxic masculinity. En het ergste? Goed praten of weg kijken als een andere man in de fout gaat. Als mannen elkaar hier op aan gaan spreken, zijn we al een heel stuk op de goede weg…

Wat voor muziek kan ik verwachten?
Blackstreet, Lauryn Hill, Destiny’s Child, 2Pac, TLC, Nas, D’Angelo, LL Cool J, Toni Braxton, Ginuwine, Salt ‘n Pepa, A Tribe Called Quest, Michael Jackson etc etc. Ofwel gouwe ouwe ‘90’s Hip Hop en R&B! Maar kijk niet raar op voor wat funky ‘80’s of ‘00’s tunes ertussendoor!

Tof, maar waar koop ik kaartjes?
Op de avond zelf kun je aan de deur kaartjes kopen voor €5 euro per stuk. Maar beter nog koop je ze alvast online, voor maar €3 euro. Dan weet je zeker dat je binnen komt! Bovendien krijg je een verrassing, maar daar later meer over. Kaarten zijn te koop via de link hierboven.

“ You've got game, we've got game, he got game, she got game... “

– Ferry Bol (organisator SHE GOT GAME)