woensdag 14 november 2018

SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR

Jewish Monkeys

Feesten, zingen, dansen en springen. Shantel en zijn band krijgen het allemaal voor elkaar. Shantel is inmiddels synoniem voor ongeëvenaarde Balkanpret. Deze echte volksmenner en  drijvende kracht achter Bucovina Club Orkestar veranderde in het verleden al menig poppodium en festival binnen enkele seconden in een hossende massa. Maak je klaar want op 14 november is Shantel in tha house! We kunnen maar een ding garanderen: stil blijven staan wordt onmogelijk.

Archief
  • € 20,00
  • € 22,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Op zijn meest bekende kraker ‘Disko Partizani’ heeft iedereen wel eens een gek dansje gewaagd. Shantel’s combi van elektronische beats en traditionele Centraal- en Oost-Europese polka’s en klezmers opent dan ook deuren die je bijna niet bij jezelf voor mogelijk hield.

De Duitse Stefan Hantel, wat zijn echte naam is, geldt als de godfather van de Balkan club music, vaker Balkan beats genoemd. Eerst was hij vooral actief als DJ en organisator van de befaamde Bucovina Club parties. Vervolgens ontpopte hij zich als zanger, instrumentalist en bandleider van zijn eigen Bucovina Club Orkestar waarmee hij menig festival plat speelde. Neem jij de toeters en bellen mee, dan zorgen wij dat de wodka op voorraad is.

SUPPORT:
Klezmer-Punk? Er is zo’n wezen en het leeft in het Midden-Oosten! The Jewish Monkeys is een groep die geworteld is in de levendige en kosmopolitische muziekscene van Tel Aviv. Het geluid van de band is een unieke mix van energieke Rock’n’Roll met surfgitaren en een explosieve ritmesectie, gecombineerd met de joodse smaak van een blazerssectie, geleid door twee charismatische zangers die voorkomen dat het publiek blijft zitten.

De muziek is karaktervol, wispelturig, energiek en lekker gek.

Laura Macek van Concertnews.be