ROOM ELEVEN

Na een break van 7 jaar, is de jazzpop band weer terug!

zaterdag 26 november 2016 8358

Room Eleven is sinds dit jaar weer bij elkaar, nadat ze er in 2010 mee stopte. Na een succesvolle carrière die in 2004 startte, besloot de band dat het tijd was voor iets anders. De band toerde in Europa, Canada, Japan en Zuid-Afrika, nam een album op in New York en stond op festivals als North Sea Jazz, Oerol en Montreal Jazz Festival. Een van de hoogtepunten was het optreden in een uitverkocht Carré. 'White Russians And A Pink Pussycat’ werd onderscheiden met platina en voor opvolger ‘Mmm… Gumbo’ ontvingen ze een gouden plaat. 

Pop/Rock
archief
  • Grote zaal
  • 18:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Binnen 15 min uitverkocht
In juli gaf de band voor het eerst sinds lange tijd een optreden in TivoliVredenburg. Dat was binnen 15 minuten uitverkocht. Het publiek is Room Eleven duidelijk nog niet vergeten! Dus er zijn nieuwe optredens in het verschiet met o.a. een show in Paard van Troje op zaterdag 26 november. Ook komt binnenkort ‘Six White Russians And A Pink Pussycat’ , het debuut-album wat 10 jaar geleden verscheen, opnieuw uit op vinyl.

‘We zijn bijzonder verrast dat er na zeven jaar afwezigheid zoveel enthousiasme is voor Room Eleven. Het heeft ons nieuwe energie gegeven om weer een aantal shows te doen. Een paar feestjes met oude nummers.’, aldus Janne Schra, zangeres van Room Eleven.