zaterdag 10 juli 2021

In-Edit: ROCKFIELD – The Studio on the Farm [publiek]

CORONA UPDATE 25/2: Dit event is te bezoeken zonder coronatoegangsbewijs (qr-code) of negatief testbewijs en is zonder 1.5-meter of mondkapje.

Vijftig jaar geleden, diep in het Welse landschap, melkten twee broers koeien en maakten zij zich klaar om de boerderij van de familie over te nemen – maar ze droomden ervan om muziek te maken. Zo kregen ze het brutale idee om een studio te bouwen in de zolder van de schuur en hun eigen muziek op te nemen. De dieren werden uit de schuur geschopt en de muzikanten verplaatsten zich naar hun oma’s extra slaapkamer. Zo begonnen ze onbedoeld met het legendarische Rockfield studios.

Black Sabbath, Oasis, Coldplay, Stone Roses, Robert Plant, Simple Minds en vele anderen herinneren zich de oproer en muziek die ze maakten bij Rockfield nog voor jaren. Dit gaat over het verhaal van rock-en-roll dromen die verweven zijn met de strijd van het familiebedrijf om zijn voortbestaan te kunnen garanderen in het alsmaar veranderende muzikale landschap.

Regisseur: Hannah Berryman
Verenigd Koninkrijk / 92 min. / 2020 / Engels

documentairefilmpoprock
Archief
  • € 13,50
  • € 13,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 17:00
  • 17:30

*incl € 2,50 servicekosten

In-Edit Music Documentary Film Festival 2021
IN-EDIT is een muziekdocumentaire festival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires. Daar omheen vinden live concerten van bijpassende muzikanten plaats, worden Q&A’s met artiesten en regisseurs gehouden en een professioneel programma met onder andere branchebijeenkomsten voor en door professionals uit de filmindustrie georganiseerd. De komende editie plaats van 16 – 20 juni 2021 in Amsterdam en vervolgens ook in Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Groningen en Den Haag.