zaterdag 12 augustus 2017

RACOON IN ZUIDERPARKTHEATER

Support: Sue The Night

Let op! Dit is een Paard op Hol event en vindt plaats in het ZuiderparkTheater (Henriëtte Roland Holstweg 100, Den Haag).
PIN ONLY Bij het Zuiderparktheater kun je alleen met pin betalen (geen cash).

Pop/Rock
Archief
  • € 33,50
  • Paard op Hol: Zuiderpark Theater
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Moeten we Racoon echt nog aan je voorstellen? Hoewel ze bekend staat als nuchtere Zeeuwse band, gaat ze in Nederland al jaren sky high. Gouden platen, drie Edisons, talloze 3FM Awards en de popprijs: allen zijn allang binnengesleept door de groep, die al sinds 1999 verbluft met steengoede songs. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de band weer een tour langs het Nederlandse clubcircuit maakt.

Hun geluid heeft zich in de loop der jaren getransformeerd van melodieuze rock naar een singer songwriter sound. Maar, welk genre Racoon zich ook toe-eigent of in welke taal er ook gezongen wordt, dat doet er eigenlijk niet zo toe: ons land zwicht massaal voor die prachtige rauwe stem en open, begrijpelijke teksten van Bart van der Weide. De band zit op dit moment in de studio voor de opnames van nieuw materiaal dat in het voorjaar het licht ziet.

‘Oceaan’, ‘Love You More’, ‘Don’t Give Up The Fight’, ‘Liverpool Rain’, ‘No Mercy’, ‘Shoes Of Lightning’, ‘Brick By Brick’, ‘Brother’ het zijn stuk voor stuk regelrechte hits geworden, en leuk detail: ze staan allemáál in de Top 2000. Om maar aan te geven hoe populair Racoon nog altijd is. Met andere woorden, ons advies: wacht niet te lang met het halen van je kaartje.

”De stem van Van der Weide en de akoestische gitaar van Huige kleuren zoals altijd het klankbeeld en de liedjes klinken vriendelijk en melodieus.”Oor

Voorprogramma: Sue The Night
Onlangs bracht Sue the Night, de zeskoppige indiepop-band met Sue aan het front, Wanderland uit, met daarop o.a. de hitsingles ‘The World Below’ en ‘Mind Dear’.  Wanderland werd zeer lovend ontvangen door o.a. OOR, Telegraaf en Metro. “Sfeervolle songs met aanstekelijke zanglijnen”, -Music Maker.

De single ‘Mind Dear’ was afgelopen maanden een airplay hit op 3FM, de bijbehorende poedelige videoclip kreeg een debuut op het internationale platform NOWNESS en een 3FM award nominatie. ‘The World Below’ werd in 2016 3FM megahit; de tweede na ‘The Whale’, van debuutalbum Mosaic.

Als huisband van DWDD was Sue The Night afgelopen TV seizoen maandelijks te gast bij de media-uitzending van de populaire talkshow. Met de nieuwe single ‘From The Mire’  een vol festivalseizoen met o.a. shows op Zwarte Cross & Concert At Sea, een nominatie voor de Gouden Notenkraker en de tweede Wanderland clubtour, blijft Sue the Night volop in de spotlights.

Consumptiemunten
Om u sneller te kunnen bedienen werken wij in de horeca met consumptiemunten. Een biertje/wijntje/frisdrank kost 2 munten. Deze munten kunt u voorafgaand aan uw bezoek in batches van 8 of 16 bestellen via deze site. De munten krijgt u tijdens uw bezoek aan de kassa uitgereikt. U betaalt voor aanschaf van de munten geen administratiekosten, en u hoeft niet meer in de rij te staan.

Maar vooral is dit een viering van vijftien jaar popmuziek van de bovenste plank, afkomstig uit ons eigen land. Gespeeld door een band die er met elke minuut alleen maar meer zin in lijkt te hebben.

Nu.nl over 15 jaar Racoon in HMH

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.