zondag 29 oktober 2017

QUIET HOLLERS

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het vijftal ter ere van het solodebuut van zanger/gitarist Shadwick Wilde slechts één keer zou optreden. Deze samenwerking beviel echter zo goed dat de groep uit Louisville afkomstige muzikanten besloot een band te vormen en zo geschiedde. Omgedoopt tot Quiet Hollers duurde het niet lang voordat debuutplaat I Am The Morning verscheen, welke vervolgens in de indierock / alt-country scene lovend werd ontvangen. Men neme een beetje van Band Of Horses, de melancholie van The National, voegt daar (het vroege werk van) My Morning Jacket of de up-tempo songs van The Shins aan toe, en dan heb je iets dat lijkt op de sound van Quiet Hollers.

Alternative country Net bevestigd
Koop tickets
  • € 12,50
  • € 10,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

Excl. € 2,50 servicekosten*

Nu vier jaar later en een grote fanschare rijker wordt op 22 september Amen Breaks in de schappen verwacht. Single St. Valentine’s Boys kun je in ieder geval alvast beluisteren en het klinkt zeer veelbelovend. Leuk feitje; Amen Breaks verwijst naar de gelijknamige drumloop, een van de meeste gebruikte samples in de moderne muziek. Uiteraard komt deze, naast het gebruik van o.a. violen en ouderwetse drummachines, terug op de plaat waar onderwerpen zoals spiritualiteit, seksualiteit en mentale ziekte centraal staan.

https://open.spotify.com/album/5gC1loMPH7E0jXCj8i3Nrz
Beautiful portrait… breaking the confines of roots music

Consequence of Sound

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 oktober

BAZART

Donkere indiepop in de moedertaal...

Koop tickets
Er is zeker meer dan ‘Goud’ wat blinkt in het inventieve repertoire van het Belgische Bazart, maar hun mantra ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’ kan bijna op een dekbedovertrek worden geborduurd. Henk Koolen,
Paard - Programmeur
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.